21 skarpe til justitsministeren vedr. våbenbekendtgørelsen

Våbenbekendtgørelsen og ikke mindst politiets administration af samme har gradvist udviklet sig til et bureaukratisk og til tider nærmest absurd makværk, senest eksemplificeret ved politiets manglende anerkendelse af, trods bedrevidende, at danske regler for lyddæmpere naturligvis ikke gælder i Sverige. Et andet eksempel er den absurde ansøgnings- og behandlingsproces for våbentilladelser for jægere, der allerede er vandelsgodkendt.

Branchen og jagtens organisationer har længe forsøgt at råbe de ansvarlige myndighederne op, men er for det meste blevet mødt med tavshed. Nu er der imidlertid ingen vej uden om for Justitisministeren. Foilketingsmedlem (V) og medlem af retsudvalget, Kristian Pihl Lorentzen har nemlig indsendt ikke mindre end 21 kritiske såkaldt §20 spørgsmål til ministeren. Disse spørgsmål skal ministeren svare på.

Et af spørgsmålene lyder således:

For at opnå en våbentilladelse skal en borger være vandelsgodkendt af politiet. En vandelsgodkendelse gennemføres bl.a. i forbindelse med udstedelse af jagttegn. Når først en person er vandelsgodkendt bortfalder godkendelsen først, hvis personen begår handlinger som gør, at man ikke længere opfylder betingelserne for vandelsgodkendelse. I så fald bortfalder berettigelsen til jagttegn og dermed alle tilladelser til jagtvåben. Er ministeren enig i, at det kun er selve vandelsgodkendelsen, der nødvendigvis bør ligge hos politiet, mens f.eks. behandling af ansøgninger af jagtvåbentilladelser til allerede vandelsgodkendte borgere kan udliciteres, sådan som det allerede sker med sportsvåben via Skytteforeningernes Våbenregistrering?

Vi venter spændt på ministerens svar. Du kan læse alle spørgsmålene og følge med i ministerens besvarelse her.

Læs også: Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Søg tilskud til forskning i vildt inden jul

Forskere der vil arbejde med jagt og vildtforvaltning kan søge midler ved Miljøstyrelsen – men kun indtil jul

Nyt ulvepar har etableret sig ved Skjern

Observationer og spor tyder på at enlig hunulv ved Skjern har fundet en mage. Dermed tyder det på hvalpe og en ny ulveflok i området næste år.

Fortsat uvished omkring buejagt i Sverige

Myndighederne tøver med at tage en beslutning og vil nu vente på stor undersøgelse før det kan afgøres om buejagt bliver lovligt i Sverige

Skud til løbende vildt

Et kursus i drivjagt – og, om hvordan man lærer at holde hovedet koldt.

Norske grundejere og jægere nægter at deltage i massenedskydning af rener

Myndighederne har sat planer om voldsom reducering af rensdyrstammen den kommende vinter på hold. Lokale jægere vil ikke deltage i nedskydningen 
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Lokal forankring, personlig service og masser af våben hos Jaktia Maribo

Trods helt nyt våbenrum og mere end 500 jagtvåben på lager er det vigtigste for en af landets ældste jagtforretninger – Jaktia Maribo - bedre kendt som Sport & Hobby – at forblive en hyggelig og lokalt forankret jagtforretning.

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
Lyddæmper

Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.

Luftwaffes drillinger – Et slag i luften

Denne vel nok mest usædvanlige flybevæbning nogen sinde blev, efter ordre fra det tyske Luftwaffe's chef, Hermann Göring, standard på mange tyske fly under...
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner