21 skarpe til justitsministeren vedr. våbenbekendtgørelsen

Våbenbekendtgørelsen og ikke mindst politiets administration af samme har gradvist udviklet sig til et bureaukratisk og til tider nærmest absurd makværk, senest eksemplificeret ved politiets manglende anerkendelse af, trods bedrevidende, at danske regler for lyddæmpere naturligvis ikke gælder i Sverige. Et andet eksempel er den absurde ansøgnings- og behandlingsproces for våbentilladelser for jægere, der allerede er vandelsgodkendt.

Branchen og jagtens organisationer har længe forsøgt at råbe de ansvarlige myndighederne op, men er for det meste blevet mødt med tavshed. Nu er der imidlertid ingen vej uden om for Justitisministeren. Foilketingsmedlem (V) og medlem af retsudvalget, Kristian Pihl Lorentzen har nemlig indsendt ikke mindre end 21 kritiske såkaldt §20 spørgsmål til ministeren. Disse spørgsmål skal ministeren svare på.

Et af spørgsmålene lyder således:

For at opnå en våbentilladelse skal en borger være vandelsgodkendt af politiet. En vandelsgodkendelse gennemføres bl.a. i forbindelse med udstedelse af jagttegn. Når først en person er vandelsgodkendt bortfalder godkendelsen først, hvis personen begår handlinger som gør, at man ikke længere opfylder betingelserne for vandelsgodkendelse. I så fald bortfalder berettigelsen til jagttegn og dermed alle tilladelser til jagtvåben. Er ministeren enig i, at det kun er selve vandelsgodkendelsen, der nødvendigvis bør ligge hos politiet, mens f.eks. behandling af ansøgninger af jagtvåbentilladelser til allerede vandelsgodkendte borgere kan udliciteres, sådan som det allerede sker med sportsvåben via Skytteforeningernes Våbenregistrering?

Vi venter spændt på ministerens svar. Du kan læse alle spørgsmålene og følge med i ministerens besvarelse her.

Læs også: Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Bukkepral i Ringsted

Efter to års pause kunne den traditionsrige bukkepral på bukkejagtens premieredag endelig gennemføres hos Hubertushuset i Ringsted.

Jagten i Danmark har brug for DIN støtte

Det er tid til at gøre op med unødvendigt bureaukrati, fejlslagne systemer, spildte skattekroner, uendelige ventetider og et kaos, der truer med at vælte en hel branche. Støt borgerforslaget og jagten i Danmark.

Svenskerne vil halvere antallet af ulve

Politisk flertal for en markant mindskning af den svenske ulvestamme – årets inventering tyder på mere end 450 ulve i Sverige. Målsætningen skal være minimum 170 individer
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.

PAC kommenterer på Mit Jagtblads artikel om IT-system og forsinkelser

Ole Astrup Aldershvile, enhedschef for tilladelser i Politiets Administrative Center, har sendt os en række uddybende kommentarer til en artikel vi bragte den 28. januar. Dem videregiver vi naturligivs gerne.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner