Politianmeldelse: 3 ulve i 1400 hektar indhegning med råvildt

Klelund Dyrehave og Vejen Kommune er politianmeldt på baggrund af, at have 3 ulve gående i en 1400 hektar indhegning med blandt andet råvildt.

Klelund Dyrehave og Vejen kommune er blevet politianmeldt for, at overtræde dyreværnsloven. Årsagen er, at 3 ulve går i en indhegning på 1400 hektar, hvor der er råvildt og andre byttedyr.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sat deres enhed på kompliceret særlov på sagen, og de har foretaget en grundig undersøgelse, der kan konkludere, at alle gældende regler er overholdt. Derfor har politiet valgt at lukke sagen.

Klelund Dyrehave er et af Vejen Kommunes største sammenhængende naturområder med både skov- og hedearealer. Dyrehaven blev etableret i 2010 og dækker et areal på 1.415 hektar med en hegnslængde på 17 km. Ulven er en beskyttet dyreart i Danmark, og derfor skal gæsterne i Klelund Dyrehave holde sig til bestemte skovveje i plantagen og altså holde sig i god afstand til ulvene. Derfor har Dyrehaven og og kommunen valgt at afgrænse et område i Klelund Plantage i en periode frem til og med 1. august 2021, så de ynglende ulve kan få fred og ro.

LÆS OGSÅ

Såret hundehvalp viste sig at være en ulv
Licensjagt på ulv er skudt igang

Læs også