Absurde begrænsninger for danske bøssemagere

Politiets nytolkning af eksisterende regler gør det nu umuligt for bøssemagere at kvalitetssikre deres arbejde.

- Annonce -

Forestil dig, at du skal hente din bil hos automekanikeren efter en omfattende bremserenovering. Du betaler for reparationerne og mekanikere udleverer dig dine bilnøgler og siger noget i retning af ”vær lige opmærksom på, at vi ikke har prøvekørt bilen. Hvis bremserne svigter, så kommer du bare tilbage”. Det lyder jo helt vanvittigt… ikke sandt?

Ikke desto mindre må danske bøssemagere, som jo primært lever af at reparere og ombygge skydevåben, p.t. ikke prøveskyde våben i forbindelse med afsluttet reparation. Dette er virkeligheden, efter at Politiet er begyndt at tolke de relevante dele af våbenloven anderledes end tidligere. Nu mener man, at eftersom det ikke udtrykkeligt er nævnt, at det er tilladt for bøssemagerne at prøveskyde som en naturlig del af deres arbejde, så er det ulovligt.

Læs også: Jagtlykke: Ofring til gammelt træ vandt omsider gudernes gunst

Dette er et brud på tidligere udbredt praksis, hvor man er gået ud fra at alt, der ikke udtrykkeligt er forbudt i lovgivningen, i princippet er tilladt. Så sent som i midten af 1990’erne udtalte Politiet sig om samme spørgsmål og kunne dengang ikke se problemer i, at bøssemagerne gennem prøveskydning sikrede kvaliteten af deres arbejde. Men nu er det, efter politiets nytolkning af de samme regler, forbudt, og det leder til en lang række praktiske problemer.

For hvem vil have skruet på sit våben af en bøssemager, som hverken kan bruge prøveskydning til diagnosticering af eventuelle problemer eller til kvalitetstest i forhold til det udførte arbejde? Det er både kraftigt sikkerhedsmæssigt betænkeligt, og det leder potentielt til meningsløst dyrplageri med flere funktionsfejl og risiko for anskydning, når man forhindrer bøssemagere i at prøveskyde. Desuden er det dumt, og udstiller danske myndigheder som rablende amatører på en måde, der ville være tragikomisk, hvis ikke det var for de meget konkrete og reelle problemer, det medfører.

Læs også: Månedens trofæ: Imponerende gevirvægt

Politiets svar på den voldsomme kritik af de rådende forhold er, at reglerne bør laves om, således det udtrykkeligt bliver tilladt for bøssemagere at prøveskyde kundernes våben. Men er den kurs ikke blot et skråplan, som åbner for, at nævenyttige bureaukrater kan stille spørgsmål omkring alle mulige andre selvfølgelige dele af daglig praksis og dermed starte en proces med de facto nedlukning og lappeløsning på lappeløsning af en stadig mere kompliceret lovgivning? Man KUNNE jo også gå tilbage til det oprindelige udgangspunkt: Hvis der ikke står, at det er forbudt, så er det tilladt!

Mig bekendt er der aldrig sket en ulykke eller opstået en faretruende situation, fordi en dansk bøssemager har udført sit arbejde, og på samme vis som gennem de seneste par hundrede år eller tre, som en ren selvfølgelighed, har prøveskudt de våben, der er blevet skruet på. Politiet har altså taget en hel branche som gidsler på et rent hypotetisk grundlag, hvor papirnussende embedsmænd i små kontorer langt inde ad magtens korridorer beskæftiger sig selv med at finde nye perfekte løsninger på ikkeeksisterende problemer.

Det kan da ikke være rigtigt, at de danske jægere skal tage deres bøssemagerarbejde ud af landet på grund af meningsløst dansk bureaukrati? Det er (endnu) en ommer!

Læs også: Alt hvad du bør vide om fældefangst af ræv

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner