ALT OM BUKKEJAGT

Bukkejagten er noget helt særligt for danske jægere. Det er ganske betagende, som denne lille hjorteart kan få pulsen helt op i det røde felt hos granvoksne mænd og kvinder. Den traditionsrige danske forårsjagt på råbukken betragtes som noget nær hellig. Når den 16. maj nærmer begynder det at krible i maven hos længselfulde jægere landet over. For mange har forberedelserne stået på i lang tid. Måske har man allerede udpeget den buk man er ude efter, skydningen er findpudset, jagtstigen er placeret strategisk, eller der er udstukket pürschrute alt efter vind og terræn. Her på siden kan du finde en samling af de bedste artikler, vi har bragt i Mit Jagtblad og som har relevans for bukkejagt. Læs eller genlæs og find inspiration til din næste tur på reviret. 

PÅ JAGT EFTER BUK

Jagt på sibirisk råbuk

Følg med i en jagtrejse til Sibirien på råbuk ledt af Buhls Jagtrejser
Sibirisk råbuk til guldmedalje

Sibirisk råbuk i guldmedaljeklasse

Vi er på vej tilbage til Jeep'en, da jeg pludselig ser noget rødt ud af den en øjenkrog...Læs Niels Henrik Christensens spændende beretning i månedens trofæ.

Månedens trofæ – Polsk guldmedalje-buk

Mangeårige drøm om en guldmedaljebuk gik i opfyldelse på en brunstjagt i Polen. Læs Birgers beretning og se hvor mange point, den blev opmålt til.

Bukkejagt i Dorset og Wiltshire, Sydengland

Bukkejagten i Dorset er noget helt specielt, landskabet, atmosfæren og bukkene ikke mindst. Følg her med Lars Christensen til det sydlige England

Der meldes om mange og store bukke i Skotland

De første danske jægere har været på brunstjagt i Skotland. "Da der ikke har været tyndet ud i bestanden i foråret, er der både mange og ikke mindst store bukke i det skotske", fortæller Kasper...

VÅBEN OG GREJ TIL RÅVILDT

MAD MED RÅVILDT

Opskrift på rosastegt dyrekølle med friskt grønt

Her er opskriften, der klæder sommerens buk bedst..

VIN TIL BUK!

Er du i tvivl om, hvilken vin du skal have til din buk? Claus Nielsen fra Holtevinlager kommer med deres foreslag til den helt rigtige vin, baseret på smag, stykke og tradition.

Sådan forlægger du bukken

Slagter Ole Vestergaard fra O.K. Vildt viser hvordan man flår og udskærer et rådyr, så man får mest muligt ud af kødet.

Grillet dyrekølle ruller – med pesto, bacon, forårshavesalt og rødløg

Da bukkejagten er gået ind, har Mads denne gang valgt dykke ned i fryseren og vælge noget af det kød som der ikke blev brugt i sidste sæson. Så er der plads til nyt.

DET BØR DU VIDE

Har råvildtforvaltningen slået fejl?

Mange bukkejægere taler om råvildtforvaltning, men desværre bliver det ofte kun ved snakken. For tilgængelige vildtudbyttestatistikker viser med stor tydelighed, at en bæredygtig råvildtforvaltning ikke udføres i praksis.

Gode og dårlige gevirår

Hvad er forskellen på gode og dårlige gevirår?

Går vi på bukkejagt for forvaltningens skyld?

Selvom bukke- og råvildtjagten i Danmark drives som en hobby, kan vi ikke ignorere den kendsgerning, at vi som hobby-jægere også har en forpligtelse til at forvalte vildtet korrekt.

Nedtælling til bukkejagten

Foråret er endelig kommet, hvilket for mange betyder nedtælling til den 16. maj, hvor årets bukkejagt i Danmark begynder.

LYST TIL MERE? SE SENESTE ARTIKLER

jægerfestival

Ny festival for jægere

Lokale ildsjæle fra kreds 2 er gået sammen om en fælles passion, nemlig jagten. Under sloganet ’’Vi samles om jagten’’ byder de velkommen til jægere, familier og naturelskere når Løvbakkerne i Herning danner rammerne for Jægerfestival den 12. juni 2021

Vildt i ølmarinade

Prøv en mørk ølmarinade til dit vildtkød
Indfangning af vilde fasaner stoppes

Miljøstyrelsen: Øjeblikkeligt stop for indfangning af fasaner

Som følge af udbrud af højpatogen fugleinfluenza i vilde fugle har Miljøstyrelsen med øjeblikkelig virkning indført stop for indfangning af vilde fasaner.
Mårhund - eksplosiv udvikling i udbytte

Indberetningsportalen har slået rekord

Der har været en rekordhøj indberetning af invasive arter i Miljøstyrelsens indberetningsportal for 2020. Det er blevet til hele 2099 indberetninger. Læs mere her.

Sådan øger du ynglesuccesen hos gråænder

Giv gråænderne de bedste forudsætninger for ynglesucces med en moderne andebolig, også kendt ved navn duck tube. Det er en amerikansk opfindelse, der for blot få år siden var ukendt her i Danmark. Nu ses de overalt i søer og vandhuller, og det er ikke uden grund.
læderbukser

Sådan plejer du dine læderbukser

Morten fra Deerhunter viser, hvordan bivoks kan friske dine læderbukser op, så skindet igen bliver blødt, elastisk og får en flot mørk farve.