ALT OM BUKKEJAGT

Bukkejagten er noget helt særligt for danske jægere. Det er ganske betagende, som denne lille hjorteart kan få pulsen helt op i det røde felt hos granvoksne mænd og kvinder. Den traditionsrige danske forårsjagt på råbukken betragtes som noget nær hellig. Når den 16. maj nærmer begynder det at krible i maven hos længselfulde jægere landet over. For mange har forberedelserne stået på i lang tid. Måske har man allerede udpeget den buk man er ude efter, skydningen er findpudset, jagtstigen er placeret strategisk, eller der er udstukket pürschrute alt efter vind og terræn. Her på siden kan du finde en samling af de bedste artikler, vi har bragt i Mit Jagtblad og som har relevans for bukkejagt. Læs eller genlæs og find inspiration til din næste tur på reviret. 


PÅ JAGT EFTER BUK

Amerikaner på bukkejagt i Danmark

Der er basis for ufrivillige ulovligheder, når en amerikansk jæger besøger Danmark.

Bukkejagt med bue

Betagende beretning om mødet mellem buk og buejæger. Her får vi alle nuancerne og de smukke iagttagelser, som gør jagt til en bjergtagende måde at betragte naturen på.

Bukkemarathon på Lolland

Forventninger, forhåbninger og forløsninger. Vi kender det alle sammen. Bukkejagt, når det bliver mere spændende og nervepirrende end ventet…

Premierebukke

At dele en ungjægers bestræbelser, bekymringer, ærgrelser og endeløse glæde, når deres første buk endelig ligger der, står fuldt mål med ens egen premierebuk.....

På jagt efter den mytiske sorte buk

Tag med Anette Martens til de østlige dele af Tyskland i hendes søgen efter den sagnomspundne sorte råbuk.

VÅBEN OG GREJ TIL RÅVILDT

MAD MED RÅVILDT

Opskrift på rosastegt dyrekølle med friskt grønt

Her er opskriften, der klæder sommerens buk bedst..

VIN TIL BUK!

Er du i tvivl om, hvilken vin du skal have til din buk? Claus Nielsen fra Holtevinlager kommer med deres foreslag til den helt rigtige vin, baseret på smag, stykke og tradition.

Sådan forlægger du bukken

Slagter Ole Vestergaard fra O.K. Vildt viser hvordan man flår og udskærer et rådyr, så man får mest muligt ud af kødet.

Grillet dyrekølle ruller – med pesto, bacon, forårshavesalt og rødløg

Da bukkejagten er gået ind, har Mads denne gang valgt dykke ned i fryseren og vælge noget af det kød som der ikke blev brugt i sidste sæson. Så er der plads til nyt.

DET BØR DU VIDE

Har råvildtforvaltningen slået fejl?

Mange bukkejægere taler om råvildtforvaltning, men desværre bliver det ofte kun ved snakken. For tilgængelige vildtudbyttestatistikker viser med stor tydelighed, at en bæredygtig råvildtforvaltning ikke udføres i praksis.

Gode og dårlige gevirår

Hvad er forskellen på gode og dårlige gevirår?

Går vi på bukkejagt for forvaltningens skyld?

Selvom bukke- og råvildtjagten i Danmark drives som en hobby, kan vi ikke ignorere den kendsgerning, at vi som hobby-jægere også har en forpligtelse til at forvalte vildtet korrekt.

Nedtælling til bukkejagten

Foråret er endelig kommet, hvilket for mange betyder nedtælling til den 16. maj, hvor årets bukkejagt i Danmark begynder.

FØLG OS

14,315FansLike

LYST TIL MERE? SE SENESTE ARTIKLER

DLS: Vi kæmper for jægerens sag høj som lav

Dansk Land- og Strandjagt og Kjeld Nyhus Andersen, der står bag facebook gruppen "Spiren til en ny landsdækkende jagtforening", samler kræfterne fremfor at starte en helt ny forening.

Morehouse A/S lancerer Pro Ferrum – et nyt bionedbrydeligt våbenplejemiddel

Pro Ferrum er et helt nyt våbenplejemiddel, der er bionedbrydeligt, fortæller Anders Bojsen fra Morehouse A/S. Pro Ferrum har unikke egenskaber, der gør, at det...

Månedens trofæ – Kæmpe kronhjort

Tag med Henrik Barslev til Litauen, hvor der venter ham en stor oplevelse efter en spændende og udfordrende jagt.

Beceite Ibex: Jagt under sydens sol

Chris Rogers er hjorteforvalter i det sydlige England. Han er vant til kronvildt, råvildt og regnvåde vider. Her kommer han på nye udfordringer på jagt efter den eftertragtede Beceite Ibex i de spanske bjerge.
Duehøg fortærer fasan

Fasanudsætning er ikke i sig selv skidt for rovfuglene!

I kølvandet på den debat, som jeg har haft med Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i bl.a. Altinget, tog jeg initiativ til et møde med...