Beretta hjemkalder alle solgte rifler af typen BRX1 pga. sikkerhedsbrist

Berettas nyligt lancerede og højtprofilerede BRX1 straight-pull riffel hjemkaldes for at rette på børnesygdom.

Beretta nåede ikke engang at få sine nye ”straight-pull” riffel BRX1 ud på det danske marked før den klassiske våbenproducent fra Italien måtte tilbagekalde våbenet.

BRX1 er Berettas første straight-pull riffel. Det betyder, at den kan repetere lineært og dermed hurtigere end normale repeterrifler, men Beretta har tilsyneladende identificeret et problem i låsemekanismen, der kan bringe skytten og de omkringstående i fare. Derfor skal alle riflerne nu tilbage til forhandlerne for en mindre ombygning i låsen.

Fejlen blev identificeret under en skydning, hvor skytten – ifølge Beretta – ikke anvendte riflen korrekt. Den pågældende viste sig at være i stand til at vende den måde ladegrebet sidder på selve låsen om. Det betød, at låsehovedet låste sig fast oppe ved kammeret. I en pressemeddelelse fra Beretta hedder det, at fejlen ikke udløste en farlig situation og ikke skyldtes selve våbenet, men udelukkende skyldtes at skytten valgte at anvende BRX1 på en anden måde end, det er beskrevet i manualen. Alligevel skal alle riflerne nu bygges lidt om, så det ikke kan ske igen.

Ifølge pressemeddelelsen fra Beretta har firmaet allerede kontaktet alle købere af BRX1 og anmodet om, at skytten afleverer våbenet, der hvor det er købt. Indtil da bør riflen ikke anvendes. Forhandlerne vil derefter sende riflerne til Beretta for at få foretaget de mindre ændringer, der skal til.

BRX1 blev ellers lanceret som en lidt billigere konkurrent til de succesfulde Blaser rifler med samme type lineære bundstykke, der giver hurtigere repetering og bedre muligheder overfor bevægelige mål. Den nuværende lille sag med bundstykket får næppe konsekvenser for BRX1 på længere sigt, men det har nok ikke vakt jubel på Berettas direktionsgang at skulle have den lille ny en tur hjem efter så kort tid på markedet.

Læs også: Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

TBE nu også registreret i Gribskov

I det forgange år er der registreret syv tilfælde af TBE (flåtbåren hjernebetændelse) i Danmark - heraf seks i Nordsjælland

Tyske jægere vil have ulvefri zoner

Efter lang tid med uro omkring den hastigt voksende ulvestamme i Tyskland har det tyske jægerforbund DJV (Deutsche Jägerverband) nu fremlagt en rapport, der opfordrer...

Bukkepral i Ringsted

Efter to års pause kunne den traditionsrige bukkepral på bukkejagtens premieredag endelig gennemføres hos Hubertushuset i Ringsted.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner