Bøssemager idømt 7,5 års fængsel

Ombygning af gas- og signalpistoler, så de kan skyde med skarp ammunition, og videresalg til kriminelle miljøer udløste hård fængselsstraf til bøssemager og tre medsammensvorne.

- Annonce -

En uddannet bøssemager fra Sjælland blev denne uge dømt for at have solgt mindst 14 ombyggede gas- og signalpistoler. Den 50-årige våbenmekaniker blev også dømt for at have en række ulovlige våben på hjemmeadressen. Dommen blev på 7,5 års fængsel.

De ombyggede pistoler anvendes normalt til at skyde sportsbegivenheder i gang og er under normale forhold ikke farlige. Bøssemageren har haft ekspertisen og udstyret til at bygge startpistolerne om, så de kunne skyde med rigtig ammunition. Mindst et af de ombyggede våben er solgt til personer i rockerkredse.

Fænomenet breder sig

Tendensen med at bygge start eller signalpistoler om og gøre dem til ”rigtige” skydevåben ses flere steder i Europa i disse år. I Sverige er en del af de mange skudepisoder og drab under de nuværende bandekrige udført med ombyggede start- og signalpistoler. De ombyggede pistoler har vist sig lige så dødelige som normale skydevåben.

I Danmark ser politiet også en stigende tendens til at importere og ombygge våben, der oprindeligt ikke er lavet til at skyde med skarpt. I 2015 fik politiet 17 ombyggede våben ind til undersøgelse. I 2019 var tallet 123 og 2020 var antallet 52.

Yderligere tre personer dømt

Ud over den 50-årige bøssemager fik tre andre sigtede domme i sagen. En var blandt andet tiltalt for at fungere som mellemmand mellem bøssemageren og diverse grupperinger, som var interesserede i de ombyggede pistoler. De tre fik domme på mellem 2,5 og 6 års fængsel.

Den lange fængselsdom skyldes, at retten fandt det skærpende, at der ligeledes blev fundet en del andre våben og sigtekikkerter hos den 50-årige. Våbensmeden var chokeret over den strenge straf, som han mente var alt for voldsom. Omvendt mente anklager Ulrik Gotfredsen at strafudmålingen var tilfredsstillende om end i den høje ende.

Forside | Politi

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner