Bukkejagt igennem nye øjne

Jagt betragtes ofte som en individuel aktivitet. Men jagt er faktisk omgængelig, fordi det bringer folk sammen og forbinder dem med ren luft i lungerne og naturens ro. Intet er mere spændende end at gennemleve den følelse, sammen med en du holder af og som har lyst til at dele den oplevelse sammen med dig. 

For Rikke Wagner Jacobsen er jagt ikke bare at trykke på aftrækkeren. Jagt giver noget af det bedste kød, de mest fantastiske oplevelser – og så giver det hende mulighed for, at dele sin passion med sine kære, og ikke mindst lære fra sig. Som den 1. juni, en stille aften.

På jagt efter en helt bestemt buk

”Vi havde netop gået langs en Kløvermark og spottet en del fine dyr imellem. Vi var ikke på jagt efter hvem som helst, men en lille spidsbuk, som ikke havde haft det nemt over vinteren. Han havde endnu ikke smidt basten, og kroppen var skravlet og pelsen grålig.  Solen var langsomt ved at gå ned, så rød og flot. De andre bukke begyndte så småt og spise færdig, for så at gå ind i skoven igen. 20 minutter før lukketid, kommer der en lille krop gående forsigtigt ud fra skovens dybe ro. Kigger op og orientere sig om eventuel fare på færde. Jeg tager riflen op og kigger i kikkerten. Rigtigt nok er det vores ‘lille spids’. Skuddet falder, og han falder med.
Denne jagt på ‘lille spids’ var noget helt specielt, fordi jeg havde én med, som for mig er helt speciel. Min veninde havde aldrig været på jagt før og ejer endnu ikke et jagtlicens, men nu kan hun slagte og flå helt alene. Dét er imponerende.
Så ‘lille spids’ er for mig ikke kun kød og en god oplevelse i naturen, men en påmindelse om hvor vigtigt det er at bruge min tid på at lære og fortælle mine kære om processen før, under og efter jagt, så jeg gør jagt mere åben og normalt at tale om.”

Del din bukkehistorie og deltag i konkurrencen

Frem til den 15. juli 2021 kan du fremsende din bukkehistorie med et par billeder til glæde for os og vores læsere. Så deltager du i konkurrencen om at vinde en Viperflex skydestok.

Læs også

Sika bukken – skovens spøgelse
Min første råbuk
Succes på bukkepremieren 

- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner