Den svenske forårsbukkejagt indledes under protest

Jagtorganisationer i det sydlige Sverige protesterer fortsat voldsomt mod bukkejagten, der begynder 1. maj, men regeringen vil ikke genoverveje den nye jagttid

- Annonce -

Det svenske jægerforbund kæmper til det sidste for at få stoppet forårsjagt på buk, der går ind om få dage i det sydlige Sverige. Stærkt støttet af jagtforeninger i blandt andet Skåne og Blekinge fortsætter Svenska Jägereforbundet med at forsøge at bremse for forårsjagten. De svenske jægere er bekymrede for, at jagten vil svække og skævvride bestanden.

Den svenske regering har anerkendt jægernes bekymring, men intet tyder på, at den har tænkt sig at genoverveje de nye jagttider på råbuk i Sverige.

Det var primært Skåne, Blekinge og Småland og Kalmar len, som allerede under høringerne inden vedtagelsen af den nye jagtlov, protesterede mod bukkejagt i maj.

Læs også: Protester over bukkejagt preller af på den svenske regering

Argumentet var primært, at jagtrevirerne i det sydlige Sverige er for små til forårsjagt samt at Sydsverige tager imod mange gæstejægere – ikke mindst danskere – og at afskydningen dermed ville blive for voldsom. Trods protester støttede Naturvårdsverket (svarende til Miljøstyrelsen i Danmark) regeringen i Stockholm, og forårsjagt på buk blev en realitet med premiere 1. maj i år.

Ministeren: Uden konsekvenser for råvildtet

De svenske jægeres bekymring har indtil videre ikke gjort indtryk på den svenske landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S).

”Regeringens beslutning er bygget på baggrund af Naturvårdsverkets anbefaling, som klart siger at forårsjagt kan indføres uden konsekvenser, og i sidste instans er det jo den enkelte jægers eget valg at jage buk om foråret”, mener den svenske landsbygdsminister.

Ministeren anerkender, at de sydsvenske jægere er uenige i den nye jagttid, men fastholder at regeringens beslutning er taget på baggrund af videnskabelige anbefalinger.

Læs også: Nedtælling til bukkejagten – det bør du overveje..

Hun beskriver den svenske rådyrstamme som meget robust og livskraftig, og på det punkt kan hun faktisk have ret. Meldinger fra det sydsvenske taler om påfaldende mange rådyr i år. De fleste meldinger går dog på, at der primært er tale om flere råer og unge dyr end vanligt. Ikke markant flere bukke.

Jagtider revurderes om 5 år

Indtil videre har den svenske regering sendt det svenske jægerforbunds protester videre til Naturvårdsverket, men jægerforbundet forventer ikke, at det giver noget resultat.

Forbundet forventer at kravene dermed vil blive liggende, indtil Naturvårdsverket skal revurdere de nye jagttider om 5 år.

Den svenske forårsjagt på råbuk begynder den 1. maj.

Læs også: Alt om Bukkejagt

 

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner