Dyrevelfærd eller kulturmord?

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Du er velkommen til også at sende os din mening. Vi ønsker en god debat og har plads til alle holdninger. Vi forbeholder os ret udvælge indsendte indlæg ud fra kvalitet, relevans og evne til at bibringe debatten nye indsigter. Skriv til info@mitjagtblad.dk.

Færinger har været kendt for at være et venligt, tillidsfuldt, imødekommende, åbenhjertigt folkefærd, der har budt fremmede gæster velkommen med åbne arme uden at forvente, at man skulle få eller kræve noget til gengæld. Dette var bare den naturligste ting i verden, almindelig opdragelse og moralsk korrekt.

Men så skete der noget for ca. 35 år siden, noget som har ændret vores samfund drastisk. Vi fik besøg af repræsentanter for noget så ædelt som dyrevelfærd, eller det hævdede de i hvert fald. De brystede sig af deres mod og offervilje, ja, de stiller – eller udstiller – sig som modige og offervillige dyreaktvister, der gerne tilbringer deres ”dyre”-bare tid med at forsvare disse smukke, fornuftige og forsvarsløse dyr, når de nærmer sig barbarerne oppe i Notdatlanten for at blive drevet ind i en af de godkendte hvalbugter til offentlig underholdning , ekstatiske ritualer og gutternes manddomsprøver.

Men hvor mange hvaler har de så reddet? Nada! Ikke en. Men de har til gengæld med deres hurtiggående både flænset flere hvalers hud op i deres helteagtige live-blodige optræden, der skal ”dokumentere” den barbariske grindefangst. De er styret af Mammon, da disse billeder har blødgjort uskyldige pensionisters og unge idealistiske hjerter. Det har indbragt dem millioner af kroner, der går til at forsøde ledernes tilværelse både kulinarisk og materielt. Det vidner Paul Watsons store farm i Vermont, USA, om og meget, meget andet.

Fakta er, at grindehvalerne bliver aflivet hurtigt, ja, det er den hurtigste aflivningsmetode af noget pattedyr, der lever frit i naturen, både på land og i vand. Kød og spæk, ca 53% af kropsvægten, bliver tilberedt til menneskeføde og udgør 2-4% af færingernes årlige kødkonsumering. Og det er gratis!

Hvad er der så sket her på Færøerne, siden de første dyreforkæmpere begyndte at invadere øerne og udbrede deres hvalreligion ved at optræde aggressivt, belærende og lidet tillidsvækkende, ja, som ulve i fåreklæder?

En konsekvens er, at der blandt unge mennesker næppe før har været så mange tilhængere af grindefangst som nu. Forklaringen? Færinger, ligesom alle andre folkeslag, frabeder sig og ønsker ikke utidig indblanding i interne anliggender. Fra fremmede mennesker. Vi behøver ingen remote control til det.

En anden konsekvens af dyreaktivisternes optræden er, at færinger på ganske kort tid er blevet kritiske, usikre, måske lidt uvenlige over for fremmede, der besøger øerne, også dem, der kommer som turister og med reelle hensigter!

Ligner det ikke kulturmord? Det er nemt at optræde helteagtigt, hvor der ikke findes fare.

- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner