Dyrevelfærd eller kulturmord?

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Du er velkommen til også at sende os din mening. Vi ønsker en god debat og har plads til alle holdninger. Vi forbeholder os ret udvælge indsendte indlæg ud fra kvalitet, relevans og evne til at bibringe debatten nye indsigter. Skriv til info@mitjagtblad.dk.

Færinger har været kendt for at være et venligt, tillidsfuldt, imødekommende, åbenhjertigt folkefærd, der har budt fremmede gæster velkommen med åbne arme uden at forvente, at man skulle få eller kræve noget til gengæld. Dette var bare den naturligste ting i verden, almindelig opdragelse og moralsk korrekt.

Men så skete der noget for ca. 35 år siden, noget som har ændret vores samfund drastisk. Vi fik besøg af repræsentanter for noget så ædelt som dyrevelfærd, eller det hævdede de i hvert fald. De brystede sig af deres mod og offervilje, ja, de stiller – eller udstiller – sig som modige og offervillige dyreaktvister, der gerne tilbringer deres ”dyre”-bare tid med at forsvare disse smukke, fornuftige og forsvarsløse dyr, når de nærmer sig barbarerne oppe i Notdatlanten for at blive drevet ind i en af de godkendte hvalbugter til offentlig underholdning , ekstatiske ritualer og gutternes manddomsprøver.

Men hvor mange hvaler har de så reddet? Nada! Ikke en. Men de har til gengæld med deres hurtiggående både flænset flere hvalers hud op i deres helteagtige live-blodige optræden, der skal ”dokumentere” den barbariske grindefangst. De er styret af Mammon, da disse billeder har blødgjort uskyldige pensionisters og unge idealistiske hjerter. Det har indbragt dem millioner af kroner, der går til at forsøde ledernes tilværelse både kulinarisk og materielt. Det vidner Paul Watsons store farm i Vermont, USA, om og meget, meget andet.

Fakta er, at grindehvalerne bliver aflivet hurtigt, ja, det er den hurtigste aflivningsmetode af noget pattedyr, der lever frit i naturen, både på land og i vand. Kød og spæk, ca 53% af kropsvægten, bliver tilberedt til menneskeføde og udgør 2-4% af færingernes årlige kødkonsumering. Og det er gratis!

Hvad er der så sket her på Færøerne, siden de første dyreforkæmpere begyndte at invadere øerne og udbrede deres hvalreligion ved at optræde aggressivt, belærende og lidet tillidsvækkende, ja, som ulve i fåreklæder?

En konsekvens er, at der blandt unge mennesker næppe før har været så mange tilhængere af grindefangst som nu. Forklaringen? Færinger, ligesom alle andre folkeslag, frabeder sig og ønsker ikke utidig indblanding i interne anliggender. Fra fremmede mennesker. Vi behøver ingen remote control til det.

En anden konsekvens af dyreaktivisternes optræden er, at færinger på ganske kort tid er blevet kritiske, usikre, måske lidt uvenlige over for fremmede, der besøger øerne, også dem, der kommer som turister og med reelle hensigter!

Ligner det ikke kulturmord? Det er nemt at optræde helteagtigt, hvor der ikke findes fare.

- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

TBE nu også registreret i Gribskov

I det forgange år er der registreret syv tilfælde af TBE (flåtbåren hjernebetændelse) i Danmark - heraf seks i Nordsjælland

Tyske jægere vil have ulvefri zoner

Efter lang tid med uro omkring den hastigt voksende ulvestamme i Tyskland har det tyske jægerforbund DJV (Deutsche Jägerverband) nu fremlagt en rapport, der opfordrer...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner