Vi har tidligere her på MitJagtblad.dk berettet om en sibirisk råbuk – et arvestykke med tyske aner – som var ca. 75 år gammel og øjensynlig blandt de 50 største i verden. Dette fik vores læser Hans Riisager Holst til at henvende sig med denne beretning fra Kurgan, som bl.a.resulterede i en sibrisik buk, der ryger ind som nummer 45 på verdensranglisten:

På jagtturen til Kurgan i Rusland i 2018 med Buhls Jagtrejser deltog Hans i et selskab på 8 skytter fra hele landet. På turen blev der nedlagt ikke mindre end 23 sibiriske råbukke – alle store, flotte bukke.

Til selskabets udelte misundelse var Hans så heldig at skyde den største af dem alle – ovenikøbet på den første aften, hvor gruppen netop var ankommet om eftermiddagen. I løbet af ugen skød Hans en flot buk mere, som han også var vældig tilfreds med. Men der var mere i vente:

”Den sidste dag, spurgte min værelseskammeret, Claus, mig, om ikke jeg ville med ham ud på den sidste outing. Vi pürschede på livet løs, og i løbet af et par timer havde han nedlagt to flotte bukke.

På vej tilbage til bilen sagde Claus, om ikke også at jeg skulle have en buk mere, ”for det kunne jo være fint med en buk på hver sin side af den store, du skød den første aften”. – Jeg havde ikke min egen riffel med, – jeg skulle jo ikke skyde mere – men han tilbød straks, at jeg kunne låne hans riffel, hvis muligheden bød sig.

Selvom vi gik og snakkede om dette og hint, fik vi pludselig øje på to bukke, der stod i noget buskads ude på ca. 80 meter. De gik og essede i højt græs, og vi kunne se, at den ene var større end den anden. Vi stod og kiggede på dem et par minutter, og pludselig stod den største af bukkene helt fri og med siden til. Så hviskede Claus: ”så er det nu!” – og det havde han helt ret i!

Op med skydestokken og et godt fast anlæg: så var vores buk nummer tre på denne outing en realitet – og min tredje buk på turen forendt.

Men den første buk var den allerstørste:

Hans Riisager Holst med 3 sibiriske råbukke
Hans Riisager Holst nedlagde i alt 3 sibiriske råbukke på den successfulde tur

Kæmpebukken der nu er blevet skuldermonteret blev opmålt til 72 5/8 point efter SCI skalaen, hviket bringer den ind på 45-tyvende plads over de største nedlagte Sibiriske bukke.

”Misundelsen” er så stor, at mine danske jagtvenner (inklusiv mig selv) planlægger en ny tur – hvis ellers Corona situationen vil gøre det muligt.” Slutter Hans Riisager sin beretning.

Mit Jagtblad bragte faktisk hele jagtberetningen fra de 8 jægeres successfulde tur i oktober 2018 straks efter hjemkomsten og før kæmpebukken var blevet opmålt. Læs hele den oprindelige historie her:

https://magasin.mitjagtblad.dk/mit-jagtblad-oktober-2018/jagt-pa-sibirisk-rabuk

LÆS OGSÅ

Ny streaming-tjeneste med actionmættede jagtfilm

Arvestykke var Sibirisk råbuk til verdensranglisten

Vanvittig dansk bue buk på verdensranglisten