Endnu en ulvehvalp dukket op i Klelund plantage

Ulveparret i Klelund Plantage har fået mindst 4 hvalpe. Det kan ikke udelukkes, at der er flere.

Et privat vildtovervågningskamera har nu afsløret at der er mindst fire ulvehvalpe i Klerup plantage i Sydjylland. Ulveparret – en dansk han og en tysk hunulv – fik hvalpene i foråret og midt i juli fotograferede vildtovervågningskameraer først to og senere tre hvalpe. Dengang ville eksperter ikke udelukke, at der var flere hvalpe og det er nu bekræftet af de nye billeder med fire hvalpe.

”De nye optagelser, som vi netop har modtaget, dokumenterer, at der er mindst fire ulvehvalpe i kuldet inden for hegnet i Klelund Plantage. På optagelserne kan vi se, dem løbe sammen alle fire på en af de veje, vi overvåger,” konstaterer videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum Aarhus Kent Olsen, som leder overvågningen af ulvene for Miljøstyrelsen i samarbejde med Aarhus Universitet.

Læs også: Tredje ulvekuld i Danmark i nyere tid

Den fjerde hvalp har været der hele tiden, men er bare ikke blevet indfanget af kameraet, og Kent Olsen kan derfor ikke udelukke, at der dukker endnu flere op.

”Et ulvepar får i gennemsnit fem hvalpe per kuld, så der kan sagtens være flere. Vi kan ikke sige det med sikkerhed endnu, fordi et vildtkamera kun viser et meget begrænset udsnit af virkeligheden,” forklarer Kent Olsen.

Tredje ulvekuld i nyere tid

Kuldet er det tredje ulvekuld, som er født i Danmark efter at den første ulv genindvandrede i 2012. De to tidligere kuld blev født i Ulfborgreviret i Vestjylland i 2017 og 2019.

Ulveparret i Ulfborg er der stadig. De er blevet set på optagelser fra vildtkameraer i løbet sommeren, men der har ikke været hvalpe at se. Efterhånden som tiden går, bliver det stadig mindre sandsynligt, at det vestjyske par har haft samme held med forplantningen som Klelund-parret har haft i år.

Læs også: Flere ulve på vej mod danske jægere

Den privatejede Klelund Plantage er generelt åben for offentligheden, men i øjeblikket er der dog ikke adgang i det område, hvor hvalpene færdes. Miljøstyrelsen opfordrer til, at man respekterer adgangsforbuddet og lader være med at gå ud og lede efter ulvehvalpene.

Se video med ulvehvalpe her:

https://www.ulveatlas.dk/nyheder/fire-ulvehvalpe-nu-observeret-i-klelund-plantage/

 

Læs også