Er køer og heste virkelig vild natur? 

Det spørger Institut for jagts direktør Rune Fich Weischer Miljøminister Lea Wermelin om, i en kronik fra Jyllands-Posten der omhandler de nye naturnationalparker.

Rune Fich Weischer mener, at miljøministeren idyllisere de nye rewilding-projekter i Naturnationalparkerne. Han argumenterer for, at rewilding er en for kontroversiel og uetisk metode at styrke biodiversiteten i naturen.

Rune påpeger, at landbrugsdyr, som køer og heste, ikke er i stand til at komme forsvarligt igennem vinteren uden hjælp fra mennesker, der kan sikre føde og lægehjælp. Desuden sætter han spørgsmålstegn ved, om det er vild natur, hvis det skal være indhegnet og samtidigt anvendes som et udflugtssted tilrettelagt for borgere og besøgende.

Han foreslår i stedet en ”mere etisk og økonomisk tilgang” til rewilding, nemlig at forbedre betingelserne for det danske dåvildt i den frie natur, så det er de vilde dyr der hjælper med at genoprette den vilde natur. 

Du kan læse hele kronikken og Rune Fich Weischers argumenter her: Er husdyr bag hegn vild natur, Lea Wermelin? 

- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner