Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danske jægere fortsætter med at ende mellem to stole, når de vil have lyddæmperen med til Sverige. Danske og svenske myndigheder har en meget forskellig opfattelse af, hvad der er "aftalt".

Balladen om Indførsel af lyddæmpere til jagt i Sverige fortsætter. Derfor har Danmarks jægerforbund nu henvendt sig til Politiets Administrative Center (PAC) med en anmodning om at lade jægere, der skal til Sverige, ansøge om en separat tilladelse til lyddæmperen – i særlige tilfælde – selvom den ikke er nødvendig i Danmark.

Problemet opstod fordi svenskerne opfatter lyddæmperen som en selvstændig del af våbenet, der skal have en selvstændig tilladelse, mens reglerne i Danmark – siden 1. juli i år – opfatter lyddæmperen som en del af våbenet og derfor med på våbenets tilladelse. Det betød, at en del danske jægere kom i klemme da jagtsæsonen begyndte i Sverige sidste måned. De kunne nemlig ikke indføre deres lyddæmper uden en separat tilladelse.

Det fik flere af jægerne til at ansøge Politiets Administrative Center om en separat tilladelse til lyddæmperen, men det vil dansk politi ikke udstede. Dermed sidder jægerne fanget mellem de to tilgange til lyddæmpere og er nødt til at ansøge Svensk politi om en separat tilladelse til lyddæmperen – en proces der nemt kan tage 6 uger.

Læs også: Lyddæmpere: Velvidende om reglerne opfordrer dansk politi til brud på svensk våbenlov

Balladen om lyddæmperne førte indledningsvis til forskellige fortolkninger af hvad der gælder, men da et af jægerforbundets medlemmer for nylig skriftligt anmodede svensk politi om en afklaring fik han et klart svar:

”På grund af at Sverige kræver en licens til lyddæmpere, i modsætning til Norge, Finland og Danmark, skal du ansøge om tilladelse til at indføre selve lyddæmperen, når du kommer ind i Sverige.”

Dermed står det klart, at de rygter, der har kørt om at svenskerne havde ”misforstået” den danske måde at registrere lyddæmpere, og at de ville rette ind og tillade indførsel af lyddæmpere uden separat tilladelse, ikke holder.

Således fortsætter udfordringen for danske jægere på vej på jagt i Sverige, og problemet ser ud til at skulle løses i Danmark, og Danmarks Jægerforbund ser kun en mulighed. Nemlig at dansk politi udviser fleksibilitet og løser problemet. En dansk jæger, der for nylig ansøgte om en separat tilladelse til lyddæmper fik nemlig følgende svar fra Politiets Administrative Center:

”Politiet kan i særlige tilfælde meddele tilladelse til lyddæmpere, som i forvejen besiddes på en anden våbentilladelse, jf. våbencirkulærets § 7, stk. 1, 2. pkt. Et særligt tilfælde kan eksempelvis være, hvis en jagttegnsindehaver er blevet mødt af et krav om våbentilladelse fra en udenlandsk myndighed. Det forhold, at en jagttegnsindehaver oplyser over for politiet, at den pågældende skal på jagtrejse, udgør dog ikke i sig selv et særligt tilfælde”.

Da de danske jægere netop mødes af et krav fra de svenske myndigheder om en særskilt tilladelse, opfordrer Danmarks Jægerforbund til, at PAC anerkender jagt i netop Sverige anerkendes som et ”særligt tilfælde”.  Forbundets henvendelse til Politiet er endnu ikke blevet besvaret.

Læs også: Sådan vedligeholder du din lyddæmper

pinewood
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Fjortenenderen

At jagtens væsen er universelt og tidløst er denne spændende fortælling fra 1920´erne af den ungarske kirurg, Stefan von Thurn-Rumbach, om en krævende jagt på en Karpatherhjort i Rumænien et fint eksempel på.

Stigende antal vildsvin nedlægges i Norge

Skal man dømme efter antallet af nedlagte vildsvin i Norge så vokser bestanden stabilt. Sidste sæson blev endnu et rekordår.

Påfaldende lavt antal ulvelicenser i Sverige for 2022 – jægere og landmænd raser

De svenske myndigheder offentliggjorde sidste uge kvoten for den kommende vinters ulvejagt, og det vakte ikke lykke i jægerkredse. 33 ulve skal nedlægges i 2022, hvilket er langt under Svenska Jägerforbundets ønske.
Franske jægere i demonstration

Franske jægere i demonstrationer mod forbud mod fuglejagt med fælder

Følelserne gik højt da jægere og lokale flere steder i Frankrig gik på gaden i protest imod indførelsen af forbud mod fangst af småfugle. Med millioner af stemmer i ryggen får de politikerne til at tøve   

Buejagt – tættere på

En beretning om fede oplevelser på nært hold og forøget hjerterytme.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.

Synlig patriotisme

En ny trend breder sig blandt amerikanske våbenproducenter og våbenejere.

Undersøgelse viste kun små forskelle mellem effektiviteten af blyholdig og blyfri riffelammunition

Mere end 500 dyr blev nedlagt da Miljøstyrelsen testede om der er forskel på effektiviteten af blyholdig og blyfri ammunition inden udfasningen af blyholdige projektiler i 2023
Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner