First Buddy – Fodrer du jagthunden efter aktivitetsniveau?

Jagthunde har svingende aktivitetsniveau henover året. Det bør der tages højde for når fodringen planlægges.

Denne artikel er sponseret af

Med et brændende ønske om at levere kvalitetsfoder til hunde, overtog Erik og Lena Aalund virksomheden Gilpa i 2012. Sidenhen er sortimentet justeret med flere hundefoderbrands med henblik på at kunne tilgodese flere hunde og ejere. Seneste nye produkt er First Buddy, Gilpa’s helt egent brand, skabt på brugerønsker.

Hvordan opstod idéen til First Buddy?

Erik fortæller at idéen til First Buddy hundefoder opstod, da han over en længere periode havde modtaget henvendelser fra hundejere, der efterspurgte et mere kornfrit foderprodukt i sortimentet. Ønskerne lød på, at det skulle være et foder af høj kvalitet, som også ville være gavnligt for overfølsomme hunde og hunde med sarte maver.

Hvad betyder det, at hundefoder er af høj kvalitet?

Med høj kvalitet menes der, at hundefoderet består af råvarer, vi mennesker selv ville spise. Erik forklarer, at det er gode udskæringer på kyllingen, anden og kaninen der indgår i foderet. Selvsamme udskæringer som vi ville benytte hjemme i køkkenet. Der er altså ikke knogler, pels, fjer eller brusk i First Buddy. Derudover er det et bevidst valg at benytte olie fra vildlaks fremfor opdrættet laks. Årsagen er, olie fra opdrættet laks kan være tilføjet farvestoffer, som kan medføre en misfarvning af især de lyse hunde.

Foruden and, kanin og kylling, består First Buddy af kartofler, ærter, lucerne, vildlakseolie og krydderurter. Da de primære proteinkilder er and og kanin,  – og kyllingen er hydrolyseret, er foderet velegnet til sensitive hunde. Fordelen ved at kyllingen er hydrolyseret er, at proteinet i kødet er opdelt i meget små bestanddele. Det reducerer risikoen for, at hundens krop reagerer allergisk på foderet.

Foto: James Lacy / Unsplash

4 ton hundefoder og 50 test hunde

Da ønskerne til det nye foder var fastlagt, indgik Gilpa et samarbejde med et tysk firma, der er eksperter i at sammensætte hundefoder ud fra ønskede ingredienser. I processen har man øje for at udvikle et fuldkostfoder, der sikrer at hundene får de nødvendige ernæringsmæssige ingredienser, der skal give et sundt og langt liv.

Erik fortæller:

Efter et seks måneders intenst samarbejde, kunne vi sætte første produktion i gang. Vi startede med 4 ton, som vi ville teste sammen med vores kunder og deres hunde. Igennem vores nyhedsbrev og sociale medier inviterede vi 50 glade hunde fordelt på 27 racer og blandingsracer til at gå ombord i 4 ton friskproduceret First Buddy. Deltagerne var alt fra den danske familiehund til aktive prøve- og jagthunde. De skulle løbende udfylde et testskema i forbindelse med fodringen. En test der var baseret på egne observationer og vurderinger af pels, afføring mm.

På baggrund af nævnte faktorer, der gør at sammenligningsgrundlaget er forskelligt, kunne vi vurdere at ’’testpiloterne’’ overordnet set var godt tilfredse med First Buddy. De kræsne hunde ville gerne spise med. Allergihundene oplevede nedsat allergiske reaktioner og hunde med sarte maver fik normal afføring. Derudover oplevede ’’testpiloterne’’ også en reduceret mængde afføring.

Læs mere om testen.

First Buddy til jagthunden

En jagthund bruger utrolig meget energi i jagtsæsonen, særligt i november og december. Derfor er det også vigtigt at fodre derefter. First Buddy Adult kan anbefales udenfor sæson. Når sæsonen går ind, vil det være en fordel at fodre med Adult High Energy. Det er en variant af First Buddy, men med et højere protein og fedtindhold, således at hunden får de  bedste forudsætninger for at præstere og holder foderstand. I foderet er der også tilsat glucosamin, som bidrager til sundere led og større bevægelighed hos aktive hunde, der belaster deres led.

Det høje indhold af protein gør, at First Buddy Adult High Energy ligeledes er velegnet til småt spisende hunde.

gilpa jagthund

Gilpa rådgiver og vejleder hundeejere

Hos Erik og Lena bor hundene Spencer, Cody og yngstehunden Scott. Hele 3 aktive hunde af racen labrador. De har alle en livslang erfaring med træning, markprøve og jagt.

Som hundeejer ønsker man de bedste forudsætninger for et langt, aktivt og godt liv til vores firbenede venner. Erik og Lena har specialiseret sig og gjort det til en levevej, at rådgive om foder og fodring af hunde. Netop rådgivning og vejledning ser folkene bag Gilpa som deres fornemste opgave.

Hundefoder på abonnement:

  • Spar penge med et abonnement
  • Slip for engangsbestillinger og opbevaring af flere sække hundefoder i hjemmet
  • Fast levering af Gilpa hundefoder
  • Du bestemmer hyppighed af levering
  • Gratis fragt og inden binding på abonnement
  • Mulighed for ændringer op til 1 dag før afsendelse

 

LÆS OGSÅ

Få et stopfløjt der virker – øvelse 1

Lær sikker apport med baglænskædning

Gå ikke glip af

Sako 100 år

Verdensførende riffelproducent fylder 100 år

Sako har rundet de 100 år, og skriver et nyt kapitel i virksomhedens historie.

Seneste artikler

Bjerringbro jagtbutik

Ny jagtbutik åbner i Bjerringbro

Så er der godt nyt til alle i Bjerringbro og omegn. Bjerringbro Bøssemagerforretning & Våbenhandel åbner dørene for første gang.
krybskytteri

Mistænkt krybskytte slået ihjel i Kruger Nationalpark

South African National Parks meddeler, at en mistænkt krybskytte er afgået ved døden efter en kollision med en flok elefanter.
kongeørn

Kongeørn letter med hel ræv i sine klør

Efter at have arbejdet med vildtkameraer i 10 år, fik den norske naturfotograf Jan Lars Nesje sig noget af en overraskelse forleden dag.
Sako 100 år

Verdensførende riffelproducent fylder 100 år

Sako har rundet de 100 år, og skriver et nyt kapitel i virksomhedens historie.
- Annonce -
- Annonce -

Seneste magasiner

- Annonce -

Våben

- Annonce -
- Annonce -

Debat

Rewilding med vilde dyr

Der har været skrevet meget om heste og køer i Rewilding-projekter. Men vores virkelig ”vilde” vildt, hjortevildtet, har ikke fået megen spalteplads, når talen er faldet på planerne for de nye Naturnationalparker.

DCE roder rundt

DCE har netop udgivet deres videnskabelige rapport, som er en væsentlig del af grundlaget for Vildtforvaltningsrådets indstillinger om jagttider i 2022.
- Annonce -
- Annonce -

På jagt

- Annonce -
- Annonce -