Flere steder i Tyskland er bukkejagten allerede i gang

I vore nabolande er der i disse år adskillige ændringer i jagttiden på råvildt. I Tyskland har visse forbundsstater åbnet op for jagt allerede i april.

- Annonce -

De fleste danske bukkejægere, der tager til Tyskland eller Sverige, er vant til at jagten begynder 1. maj (Tyskland) og 16. august (Sverige). De seneste år har imidlertid budt på ændrede jagttider i både Tyskland og Sverige.

I Sverige er der fra i år indført forårsjagt på buk fra 1. maj. Særligt i sydsvenske jægerkredse har der været massive protester mod de nye jagttider, men det har prellet af på de ansvarlige politikere, som har fastholdt, at der skal kunne jages buk fra 1. maj til 15. juni. Tilladelsen gælder pürsch og anstandsjagt. Drivjagt er først tilladt i efteråret.

Læs også: Det svenske jægerforbund går ind i kritikken af den kommende forårsjagt på buk

Her starter jagtsæsonen på råbuk i april

I Tyskland har flere forbundsstater indført jagt på råbuk og smaldyr allerede i april. Det gælder i Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern og Sachsen, hvor jagttiden starter den 16. april. I Sachen-Anhalt begynder man en dag tidligere, altså den 15. april. I Hessen, Thüringen, Saarland og Niedersachsen begynder jagtiden allerede den 1. april.

I de øvrige forbundsstater må jægerne vente til den 1. maj som vanligt. Du kan se de varierende tyske tider for bukkejagt i de enkelte bundeslande her:

Baden-Württemberg fra 1.5.
Bayern fra 1.5.
Berlin fra 1.5.
Brandenburg fra 16.4.
Bremen fra 1.5.
Hamborg fra 1.5.
Hessen fra 1.4.
Mecklenburg-Vorpommern fra 16.4.
Niedersachsen fra 1.4.
Nordrhein-Westfalen fra 1.5.
Rheinland-Pfalz fra 1.5.
Saarland fra 1.4.
Sachsen fra 16.4.
Sachsen-Anhalt fra 15.4.
Slesvig Holsten fra 1.5.
Thüringen fra 1.4.

 

Her kan du finde de aktuelle jagttider i de individuelle forbundsstater:

https://www.jagderleben.de/schonzeiten/de/bayern

 

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Bukkepral i Ringsted

Efter to års pause kunne den traditionsrige bukkepral på bukkejagtens premieredag endelig gennemføres hos Hubertushuset i Ringsted.

Jagten i Danmark har brug for DIN støtte

Det er tid til at gøre op med unødvendigt bureaukrati, fejlslagne systemer, spildte skattekroner, uendelige ventetider og et kaos, der truer med at vælte en hel branche. Støt borgerforslaget og jagten i Danmark.

Svenskerne vil halvere antallet af ulve

Politisk flertal for en markant mindskning af den svenske ulvestamme – årets inventering tyder på mere end 450 ulve i Sverige. Målsætningen skal være minimum 170 individer
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.

PAC kommenterer på Mit Jagtblads artikel om IT-system og forsinkelser

Ole Astrup Aldershvile, enhedschef for tilladelser i Politiets Administrative Center, har sendt os en række uddybende kommentarer til en artikel vi bragte den 28. januar. Dem videregiver vi naturligivs gerne.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner