Flere steder i Tyskland er bukkejagten allerede i gang

I vore nabolande er der i disse år adskillige ændringer i jagttiden på råvildt. I Tyskland har visse forbundsstater åbnet op for jagt allerede i april.

- Annonce -

De fleste danske bukkejægere, der tager til Tyskland eller Sverige, er vant til at jagten begynder 1. maj (Tyskland) og 16. august (Sverige). De seneste år har imidlertid budt på ændrede jagttider i både Tyskland og Sverige.

I Sverige er der fra i år indført forårsjagt på buk fra 1. maj. Særligt i sydsvenske jægerkredse har der været massive protester mod de nye jagttider, men det har prellet af på de ansvarlige politikere, som har fastholdt, at der skal kunne jages buk fra 1. maj til 15. juni. Tilladelsen gælder pürsch og anstandsjagt. Drivjagt er først tilladt i efteråret.

Læs også: Det svenske jægerforbund går ind i kritikken af den kommende forårsjagt på buk

Her starter jagtsæsonen på råbuk i april

I Tyskland har flere forbundsstater indført jagt på råbuk og smaldyr allerede i april. Det gælder i Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern og Sachsen, hvor jagttiden starter den 16. april. I Sachen-Anhalt begynder man en dag tidligere, altså den 15. april. I Hessen, Thüringen, Saarland og Niedersachsen begynder jagtiden allerede den 1. april.

I de øvrige forbundsstater må jægerne vente til den 1. maj som vanligt. Du kan se de varierende tyske tider for bukkejagt i de enkelte bundeslande her:

Baden-Württemberg fra 1.5.
Bayern fra 1.5.
Berlin fra 1.5.
Brandenburg fra 16.4.
Bremen fra 1.5.
Hamborg fra 1.5.
Hessen fra 1.4.
Mecklenburg-Vorpommern fra 16.4.
Niedersachsen fra 1.4.
Nordrhein-Westfalen fra 1.5.
Rheinland-Pfalz fra 1.5.
Saarland fra 1.4.
Sachsen fra 16.4.
Sachsen-Anhalt fra 15.4.
Slesvig Holsten fra 1.5.
Thüringen fra 1.4.

 

Her kan du finde de aktuelle jagttider i de individuelle forbundsstater:

https://www.jagderleben.de/schonzeiten/de/bayern

 

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner