Formstøbte jagthøreværn er en tillidssag

Firmaet Audiovox har 18 års erfaring i at lave formstøbte aktive jagthøreværn, som er tilpasset specifikt til hver enkelt jæger.

Sponseret

Audiovox logo

Der var engang, hvor de gamle jægere – efter mange skud – af og til måtte have historien ved middagsbordet en gang til. Sådan er det ikke mere. I dag er der kun få jægere, som ikke er beviste om at passe godt på deres hørelse. Det gælder både på skydebanen, og når de er på jagt med kammeraterne. En af de nye muligheder, når man skal passe på sin hørelse, er formstøbte jagthøreværn med avanceret elektronik, der kan styre lydniveauet på millisekunder. Det leverer den sjællandske virksomhed Audiovox i højere og højere grad til danske jægere.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel efter formstøbte, aktive elektroniske jagthøreværn,” fortæller Martin Damm Jensen, der er direktør i Audiovox. Firmaet, der blev stiftet i 2001, leverer nogle af de mest avancerede formstøbte høreværn til de danske jægere og sportskytter.

Blandt kunderne er industrien, musikere, motorsportsklubber, folk med søvnproblemer og naturligvis jægere. Jægerne efterspørger det avancerede Soundscope Pro-Tect I-Hunt system. Det formstøbte jagthøreværn tilpasses den enkelte jægers ører ud fra samme teknologi, som benyttes til høreapparater.

3-D print

Man bygger de enkelte høreværn op efter kundens ører, hvorefter den avancerede elektronik lægges ind i de formstøbte ørepropper.

Det første, der sker, er at der bliver taget aftryk af kundens ører. Dette gøres med flydende silikone og er ganske ufarligt. Silikonen fordeles i øret, således at man får et helt nøjagtigt aftryk af selve øregangen. Efter 3-4 minutter er silikonen stivnet og kan tages ud. Herefter har man en detaljeret model af øret. Ud fra denne skabelon opbygges en superdetaljeret model på computer, som efterfølgende bliver 3D-printet i akryl.

Når selve høreværnet er støbt, indsættes den avancerede elektronik. Elektronikken er så fintfølende, at den kan lukke høreværnet på få millisekunder. Det betyder at høreværnet fanger skuddet eller den høje lyd og lukker ned og åbner igen på så kort tid, at det ikke har nogen indflydelse på brugerens aktivitet eller samtaler men til en hver tid skåner øret maksimalt.

Forstærker lydbilledet

”Det at elektronikken er så fintfølende gør, at den lukker og åbner så hurtigt, at en jæger reelt ikke mister et eneste sekund af lydbilledet i skoven omkring ham. Dermed påvirker det jagten minimalt, men beskytter til gengæld ørerne i lige den brøkdel af et sekund, hvor skuddet går ” fortæller Martin Damm Jensen.

En anden nyttig feature er, at det også er muligt at skrue op for lyden med høreværnet, så man kan høre selv den mindste puslen i skovbunden. Det er en stor fordel på for eksempel anstandsjagt, hvor man sidder helt stille og lytter.

Trådløs teknologi

En meget stor fordel ved Audiovox jagthøreværn er, at de er fungerer med Bluetooth. Man er således helt fri for ledninger, som ellers let kan filtre ind remme og andet udstyr.

Martin Damm Jensen ser et voksende marked blandt jægere for de avancerede høreværn, for der skal blot et enkelt skud til for at hørelsen tager uoprettelig skade og giver livslange gener.

”Jægere tager deres jagt alvorligt og er samtidig kvalitetsbevidste folk, der godt ved, at kvalitetsudstyr er nødvendigt. Når man først er ude i terrænet, må udstyret helst ikke gå ned. Det er en type kunder, der kan få rigtig megen glæde af vores produkter,” beretter Martin Damm Jensen.

Individuelt tilpasset

Det tager ca. 4 uger fra man har fået taget aftryk til, at høreværnene er klar til levering.

Et sæt formstøbte høreværn fra Audiovox koster 6.000 kroner. Det kan måske virke dyrt, men til gengæld får man så individuelt tilpassede høreværn, som sikrer hørelsen gennem et langt jægerliv.

”Nøglen til det hele er, at vi laver et personligt tilpasset produkt, som ikke bare er behageligt, men også passer rigtigt perfekt til den enkelte kunde” fortæller Martin Damm Jensen.

Han ved at det virker, for Audiovox sponsorer skeet-skytten Jesper Hansen, der både har en OL medalje og et verdensmesterskab på CV’et. Det opnår man kun, når man afgiver tusindvis af skud hvert år.

Se mere på https://audiovox.dk

Læs også