Franske jægere i demonstrationer mod forbud mod fuglejagt med fælder

Følelserne gik højt da mindst 16.000 franskmænd gik på gaden protest imod indførelsen af forbud mod fangst af småfugle. Med millioner af stemmer i ryggen får de politikerne til at tøve   

Tusindvis af franske jægere gik på gaden i et antal byer for at protestere mod den franske jagtpolitik. Protesterne blev udløst af et kommende totalt forbud mod fangst af småfugle med lim og fælder. En skik som de fleste danske jægere nok finder jævnt barbarisk og unødvendig, men som i Frankrig er en tradition gennem århundreder.

Reelt blev fuglefangst forbudt allerede i 2009, men et antal franske regioner  Alpes-de-Haute-Provence , Alpes-Maritimes , Bouches-du-Rhône , Var og Vaucluse har haft dispensation til at fortsætte den traditionelle fangstmetode. Nu lukkes der ned for fangsten også der.

Læs også: Skal udsætning af gråænder til jagt forbydes fra 2022? Giv din mening til kende!

Forbuddet mod at fange småfugle blev besluttet i EU og er siden blevet indført gradvist i de europæiske lande. I år besluttede de franske myndigheder så at lukke for de sidste dispensationer i Frankrig. Ud over limpinde er småfuglejagt med net og bure også forbudt. Det mener en del franskmænd dog er et angreb på fransk kultur og tradition, og så gik de på gaden for at vise deres utilfredshed. I byen Mont-de-Marsan i det sydvestlige Frankrig samledes omkring 13.000 protesterende til en march. En af dem var 47-årige Eric, som netmediet France24 citerer for, at han er utilfreds med, at det han kalder ”talibanerne” i Paris (og Bruxelles må man formode) bestemmer for meget. Andre demonstranter påpegede, at jagt er en livsstil i området og at ”bymenneskerne” skal holde op med at blande sig i, hvordan man lever på landet.

Samtidig med protesterne mod håndhævelsen af forbuddet fik det støtte fra franske dyrerets aktivister, der påpeger, at omkring 150.000 småfugle hvert år mister livet i fælder.

Balladen melder sig rækken af konfrontationer mellem interessegrupper omkring europæisk jagt og er allerede blevet politisk.

Den franske regering har – inden næste års valg – annonceret, at man vil kigge på forbuddet en gang mere. Det kunne hænge sammen med, at der er 1,2 millioner jægere i Frankrig. Sammen med deres familier repræsenterer de mellem 4 og 5 millioner stemmer.

Læs også: På jagt i Frankrigs bjergtoppe.

- Annonce -
Land & Fritid Mike Hammer varmevest
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Fjortenenderen

At jagtens væsen er universelt og tidløst er denne spændende fortælling fra 1920´erne af den ungarske kirurg, Stefan von Thurn-Rumbach, om en krævende jagt på en Karpatherhjort i Rumænien et fint eksempel på.

Stigende antal vildsvin nedlægges i Norge

Skal man dømme efter antallet af nedlagte vildsvin i Norge så vokser bestanden stabilt. Sidste sæson blev endnu et rekordår.

Påfaldende lavt antal ulvelicenser i Sverige for 2022 – jægere og landmænd raser

De svenske myndigheder offentliggjorde sidste uge kvoten for den kommende vinters ulvejagt, og det vakte ikke lykke i jægerkredse. 33 ulve skal nedlægges i 2022, hvilket er langt under Svenska Jägerforbundets ønske.
Franske jægere i demonstration

Franske jægere i demonstrationer mod forbud mod fuglejagt med fælder

Følelserne gik højt da jægere og lokale flere steder i Frankrig gik på gaden i protest imod indførelsen af forbud mod fangst af småfugle. Med millioner af stemmer i ryggen får de politikerne til at tøve   

Buejagt – tættere på

En beretning om fede oplevelser på nært hold og forøget hjerterytme.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.

Synlig patriotisme

En ny trend breder sig blandt amerikanske våbenproducenter og våbenejere.

Undersøgelse viste kun små forskelle mellem effektiviteten af blyholdig og blyfri riffelammunition

Mere end 500 dyr blev nedlagt da Miljøstyrelsen testede om der er forskel på effektiviteten af blyholdig og blyfri ammunition inden udfasningen af blyholdige projektiler i 2023
Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner