Gemse i top fem

trofæ gemse

Denne gemse er opmålt af Sten Breith til 124,13 point og ligger dermed i top 5 på både SCI- og CIC-listen.

trofæ gemseGemsen er nedlagt af Hans Frederiksen i Rumænien, mere præcist i de Transsylvanske Bjerge – The Gorun Hunting. Området, hvor der blev jaget, er på cirka 90.000 ha fordelt på 66.500 ha skov og 23.500 ha bjerge.

Den flotte gemse blev nedlagt 28. september 2015 og er i øjeblikket hos en konservator for at blive monteret.

Hans Frederiksen fortæller om jagten:

”Min søn, som fyldte 40 år 1. oktober, havde et stort ønske om at skyde kronhjort og vildsvin, og jeg selv ønskede at skyde gemse. De tre andre jægere, der deltog på turen til Rumænien, ønskede også at skyde gemse og kronhjort. Vejret var overskyet, og det regnede alle dage.

jagt i rumænien

Brunsten for kronhjort var slut, så vores udgangspunkt var ret dårligt – i hvert fald hvad hjort angår. På min første pürsch fik jeg bjørn for på en afstand af 60 meter! Ikke lige det, jeg var kommet efter, og jeg havde da heller ikke nogen licens til den.

Gemsen blev nedlagt efter en mange kilometer lang pürsch i silende regn i bjergene, og det var mig selv, som spottede den. På de fire jagtdage, vi havde, blev der skudt en gris og en kronhjort til sønnen og gemsen til mig. De andre jægere fik desværre ikke skudt noget på grund af vejret. Jeg skød gemsen med min Sauer kaliber 30-06 monteret med en Zeiss Diavari 3-12x56T, og kuglen var en 10,7g Hornady.”

Læs også

Kæmpe Sikahjort er månedens trofæ

Trofæopmåler spærrede øjnene op