Højeste sikkerhedsklassificering nogensinde tildelt den nye Subaru Outback i Euro NCAP

Subaru modtager den højeste score nogensinde i 3 ud af 4 kategorier.

Af Subaru

  • Den helt nye Subaru Outback bliver tildelt topkarakteren på fem stjerner af Euro NCAP.
  • Den seneste generation af EyeSight modtog den højeste score, der nogensinde er givet til et førerassistentsystem (95%).
  • Højeste score for ubeskyttede trafikanter der hidtil er tildelt en bil siden Euro NCAP hævede sin teststandard i 2020 (84%).
  • Højeste score for beskyttelse af børn tildelt en bil i klassen Stor familiebiler (89%).

I alle fire testkategorier (voksenbeskyttelse, børnebeskyttelse, fodgængere og førersupportsystemer) klarede Outback sig på et imponerende niveau med en bemærkelsesværdig høj gennemsnitsscore.

Den nye Outback udmærkede sig især i kategorien Driver Support Systems – hvor den nyeste generation af Subarus EyeSight-system bidrog til, at modellen blev tildelt den højeste score, der hidtil er givet til en personbil. Også i kategorien for beskyttelse af ubeskyttede trafikanter (“fodgængere”) var resultatet det højeste uddelt til en personbil efter den opdaterede testprotokol Euro NCAP har brugt til at teste biler siden 2020.

I kategorien “Børnebeskyttelse” var Outback bedst i klassen med den højeste score tildelt en stor familiebil siden den nye testprotokol trådte i kraft.

Topkarakteren afspejler Subarus mål og ry som producent af verdens sikreste biler. Den helt nye Outback er den første model, der er udstyret med den nyeste generation af Subarus eget førersupportsystem EyeSight. EyeSight er baseret på en teknologi med to fremadvendte farvekameraer, der læser og fortolker trafiksituationen for at advare føreren om fare og om nødvendigt træffe foranstaltninger for at undgå ulykker.

I forhold til den forrige generation er systemets synsfelt næsten fordoblet og softwaren er blevet opdateret med flere og udvidede standardfunktioner. Disse inkluderer blandt andet; adaptiv fartpilot med vognbanecentrering, advarsel om vognbaneafvigelse med evnen til at manøvrere i nødstilfælde, aflæsning af trafikskilte med intelligent hastighedsbegrænser og automatisk bremsefunktion, der gennem EyeSight´s stærkt øget udsyn er blevet endnu mere effektiv til at registrere og undgå trafik samt kollisions muligheder ved siden af ​​vejen. Vejbanefunktionsassistenten er forfinet med hensyn til at genkende og aflæse fysiske vognbanebegrænsninger som vejkanter og græs.

Yderligere sikkerhedsfunktioner, der har bidraget til EyeSight-systemets gode resultater i Euro NCAP, er den automatiske bremsefunktion. Funktionen overvåger køretøjer bagved og op til 70 meter til siderne, i forbindelse med bakning samt ansigtsgenkendelse systemet, der advarer føreren, hvis denne begynder at blive træt eller hvis opmærksomheden på sikker kørsel distraheres på anden vis.

Med hensyn til passiv sikkerhed – i det tilfælde hvor en kollision trods alt ikke kan undgås – er den helt nye Outback bygget på Subaru Global Platform. Her har mængden af ​​højstyrkestål muliggjort en lettere konstruktion af karosseriet. Karosseriet er blevet forstærket med ekstra bjælker og vanger, således er kollisionsbeskyttelsen forbedret med 40 % med hensyn til absorption og distribution af kollisionskræfter. Det øget niveau for kollisionsbeskyttelse har bidraget til den nye Subaru Outback, klarer topkarakterer i Euro NCAP’s seneste sikkerhedstest.

- Annonce -
Land & Fritid Mike Hammer varmevest
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Fjortenenderen

At jagtens væsen er universelt og tidløst er denne spændende fortælling fra 1920´erne af den ungarske kirurg, Stefan von Thurn-Rumbach, om en krævende jagt på en Karpatherhjort i Rumænien et fint eksempel på.

Stigende antal vildsvin nedlægges i Norge

Skal man dømme efter antallet af nedlagte vildsvin i Norge så vokser bestanden stabilt. Sidste sæson blev endnu et rekordår.

Påfaldende lavt antal ulvelicenser i Sverige for 2022 – jægere og landmænd raser

De svenske myndigheder offentliggjorde sidste uge kvoten for den kommende vinters ulvejagt, og det vakte ikke lykke i jægerkredse. 33 ulve skal nedlægges i 2022, hvilket er langt under Svenska Jägerforbundets ønske.
Franske jægere i demonstration

Franske jægere i demonstrationer mod forbud mod fuglejagt med fælder

Følelserne gik højt da jægere og lokale flere steder i Frankrig gik på gaden i protest imod indførelsen af forbud mod fangst af småfugle. Med millioner af stemmer i ryggen får de politikerne til at tøve   

Buejagt – tættere på

En beretning om fede oplevelser på nært hold og forøget hjerterytme.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.

Synlig patriotisme

En ny trend breder sig blandt amerikanske våbenproducenter og våbenejere.

Undersøgelse viste kun små forskelle mellem effektiviteten af blyholdig og blyfri riffelammunition

Mere end 500 dyr blev nedlagt da Miljøstyrelsen testede om der er forskel på effektiviteten af blyholdig og blyfri ammunition inden udfasningen af blyholdige projektiler i 2023
Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner