Hvem vandt kragefuglequizzen?

Tillykke til vinderen af Mit Jagtblads quiz om kragefugle

Vi har nu lukket kragefuglequizzen for deltagelse. Mange besvarelser er tikket ind, og rigtigt mange havde alle 12 spørgsmål korrekt. Desværre er der jo kun en vinder. Blandt alle de rigtige besvarelser har lykkens gudinde nu udtrukket den heldige.

En camouflageklædt quizvinder

Den dygtige og heldige vinder af kragefuglequizzen er Morten Mortensen på 35 fra Østbirk. Til dagligt arbejder han inden for den private IT-sektor, men er i sin fritid en flittig jæger. Morten har haft jagttegn, siden han var 21, men debuterede på bukkejagt for omtrent fire år siden. Om debuten fortæller han:

– Det var først på sæsonen og jeg havde lige fået riffeltegn, jeg havde fået lov til at gå på bukkejagt i min svigerfars skovstykke. Jeg havde gjort et stort forarbejde med at opsætte en skydestige og sørge for, at der var gode skydelinjer derfra. Morgenen startede med at jeg listede mig op i stigen og spejdede ivrigt efter, om bukken var i nærheden. Efter cirka to timer i stigen, valgte jeg at pürsche et stykke ned gennem skoven. Vinden var imod mig, så chancerne for at blive opdaget var ikke store. Efter ca. 500 meter ser jeg en buk stå i en lysning og esse. Jeg får med det samme bukkefeber og kan næsten ikke holde håndkikkerten stille nok, til at se opsatsen på bukken. Da jeg får konstateret at bukken er skudbar, sætter jeg forsigtigt min skydestok an og ligger riflen klar. Der går omtrent fem minutter, inden min bukkefeber er faldet nok, til at jeg kan afgive mit skud og bukken falder i skuddet. Efterfølgende skal bukken brækkes og bæres ud af skoven, hvilket gav utrolig meget sved på panden. Men det var al anstrengelsen værd.

Morten kan se frem til at modtage en fremragende overgangsjakke til denne sæsons bukkejagt.

Tak til alle jer, der legede med i kragefuglequizzen. Hvis du ikke vandt, så fortvivl ikke. Vi skyder snart gang i en ny quiz, med en ny fed præmie til en heldig vinder. Også tak til Deerhunter, der har sponsoreret denne måneds præmie.