I fængsel for at skyde ræv

En norsk jæger kom til at betale en høj pris for at skyde den forkerte ræv. Skuddet udløste en dom på 90 dages fængsel til den uheldige nordmand

- Annonce -

De går til den i vores nabolande når det gælder brud på jagtloven. Det måtte en norsk jæger for nyligt sande. Han fik 90 dages fængsel for at skyde en fredet ræv.

Jægeren – en 40 årig mand, der kommer fra Stavanger området var på jagt i et fjeldområde i Rogaland i Sydvestnorge. Her så han, på afstand, en hvid ræv. Skytten vurderede, at der var tale om en albino rævehvalp og skød den lille fyr. Det skulle han ikke have gjort. Det viste sig nemlig at være en fjeldræv. En art, der er fredet og regnes for en truet dyreart i Norge.

Retten vurderede, at manden ikke havde skudt den fredede ræv med vilje, men udtalte samtidig at manden skulle have gjort mere for at sikre sig hvad han skød på, før han afgav skuddet og dermed have undgået fejlen. Den vurdering udløste 90 dages fængsel til jægeren. Han dømtes også til at miste retten til jagt og fangst i tre år.

Læs ogsåDet kan du opleve på JAGT, Vildt & Våben Messen 10.-12. september

Mandens advokat har anbefalet ham at anke dommen, men jægeren har ikke taget stilling til om han skal anke endnu.

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner