I fængsel for at skyde ræv

En norsk jæger kom til at betale en høj pris for at skyde den forkerte ræv. Skuddet udløste en dom på 90 dages fængsel til den uheldige nordmand

De går til den i vores nabolande når det gælder brud på jagtloven. Det måtte en norsk jæger for nyligt sande. Han fik 90 dages fængsel for at skyde en fredet ræv.

Jægeren – en 40 årig mand, der kommer fra Stavanger området var på jagt i et fjeldområde i Rogaland i Sydvestnorge. Her så han, på afstand, en hvid ræv. Skytten vurderede, at der var tale om en albino rævehvalp og skød den lille fyr. Det skulle han ikke have gjort. Det viste sig nemlig at være en fjeldræv. En art, der er fredet og regnes for en truet dyreart i Norge.

Retten vurderede, at manden ikke havde skudt den fredede ræv med vilje, men udtalte samtidig at manden skulle have gjort mere for at sikre sig hvad han skød på, før han afgav skuddet og dermed have undgået fejlen. Den vurdering udløste 90 dages fængsel til jægeren. Han dømtes også til at miste retten til jagt og fangst i tre år.

Læs ogsåDet kan du opleve på JAGT, Vildt & Våben Messen 10.-12. september

Mandens advokat har anbefalet ham at anke dommen, men jægeren har ikke taget stilling til om han skal anke endnu.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner