Indberetning for fasan, agerhøne og gråand

De seneste par år har de danske jægere sløset med indberetning af udsat fjervildt, hvorfor der nu er mulige konsekvenser på vej. DOF, DN, Dyrenes Beskyttelse og Friluftsrådet, der alle sidder i Vildtforvaltningsrådet, er nemlig enige om, at der skal indføres forbud mod udsætning af gråænder.

Det er lige så vigtigt at du som jæger indberetter udsætning af fjervildt, som du indberetter nedlagt vildt og vingeindsamling. Den data er nemlig afgørende for de beslutninger myndighederne træffer, i forhold til jagt og det tilhørende økosystem. 

Derfor lyder opfordringen også fra Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforbund, at al udsat fjervildt skal indberettes i overensstemmelse med gældende regler. Da et muligt forbud også kan påvirke udsætning af fasaner og agerhøns. Desuden bliver der også opfordret til at købe dansk opdrættet fjervildt, da disse er opdrættet med fokus på at udvikle deres vilde instinkter, så de også kan klare sig i den vilde natur. 

Enhver udsætning af fasan, agerhøne og gråand skal indberettes digitalt til Miljøstyrelsen. Indberetningen skal være foretaget senest 1 uge efter den enkelte udsætning har fundet sted. Det er ejers ansvar, at indberetningen sker, men indberetning kan dog foretages på vegne af ejer.

Læs mere om indberetning og tilhørende krav her Indberetning for udsætning af fasan, agerhøne og gråand (mst.dk).

Læs også: Fasanudsætning er ikke i sig selv skidt for rovfuglene!

- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner