Jæger dømt for ansvar i ulykke med jagtvåben

Hyggeaften for tre tyske jægere endte i tragedie.

- Annonce -

En tysk jæger fra byen Beverstedt nær Cuxhaven i Niedersachsen blev sidste uge idømt en bøde for uagtsomt manddrab. Dommen, der må siges at være mild, kom efter en episode for halvandet år siden, hvor jægerens kammerat blev dræbt med en pistol under en sammenkomst af jægere.

Under retssagen vidnede en fælles bekendt af den dømte og den dræbte mand omkring hændelsesforløbet den skæbnesvangre aften. Han fortalte, at de tre jægere sad i et skur ejet af den dømte og hyggede. I løbet af aftenen blev der indtaget både øl og spiritus, hvilket kunne bekræftes af både fotos og spiritusprøver efter ulykken.

Tidligere på aftenen havde den dømte afleveret en lånt riffel tilbage til en af de andre jægere. På et tidspunkt, hvor riflens sigtemiddel blev diskuteret, hentede den dømte riflen og satte et magasin med tre patroner i. Der lå også en lovlig pistol på bordet, hvor de tre jægere hyggede. Hverken riflen eller pistolen blev kontrolleret eller efterset for patroner, mens de blev håndterede.

På et tidspunkt sætter den ene jæger en dåse op i en garage et stykke fra skuret, og der lægges op til at prøve riflen og det nye kikkertsigte. To af jægerne går ud af skuret og efterlader den yngste jæger alene ved bordet.

Læs også: I fængsel for at skyde ræv

Mens de to er udenfor, hører de et skud fra skuret. De løber tilbage og finder den sidste jæger skudt gennem øjet og død på stedet. Undersøgelser bagefter viser, at han har affyret pistolen op i ansigtet på sig selv på mellem 10 og 30 centimeters afstand, og at skuddet har været umiddelbart dræbende.

Den dømte jæger og våbenejers forsvarer plæderede for, at der var så mange faktorer indblandet i episoden, at man ikke kunne lægge hele skylden på våbnenes ejer. Dommeren så anderledes på sagen. Efter hans mening var det pistolens ejers ansvar, at der lå en ladt og ukontrolleret pistol på bordet. Jægeren blev derfor dømt skyldig i uagtsomt manddrab. Omstændighederne taget i betragtning blev strafudmålingen midlertid begrænset til 90 dagbøder af 75 Euro.

Læs også: Svensk jagt – så tæt på og dog så forskelligt

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner