Jægere i ildkamp – med hinanden

En længerevarende konflikt mellem to svenske elgjægere udløste sidste uge en kort skudveksling mellem de to. Politiet sigter den ene for mordforsøg og den anden for trusler. Begges advokater påstår, at det var den anden der skød.

Jægere er følsomme mennesker – ikke mindst når det gælder deres jagt. Men af og til tager følelserne overhånd. Det måtte to jægere i Nordsverige sande sidste uge. De to jægere, fra byen Pajala i Nordbotten, blev uvenner i forbindelse med, at den ene blev udelukket fra et jagtkonsortium. Derefter udviklede det sig hurtigt alvorligt.

Ifølge Nordbottens avis havde de to jægere, en 60-årig og en 40-årig, været på kant med hinanden over en længere periode i forbindelse med den lokale elgjagt. Balladen kulminerede da den 40-årige blev udelukket fra elglaget (det lokale jagtkonsortie). Det tog han ilde op, og en aften først i september opsøgte han den 60-årige jægers hus. Her affyrede han tilsyneladende flere skud mod huset. Herefter svarede den ældre jæger – ifølge den 40-åriges advokat – igen med skud inde fra huset.

Der var ingen direkte vidner til episoden, men rygterne om den korte ildkamp mellem jægerne begyndte at sprede sig i lokalsamfundet, og denne uge reagerede politiet. De arresterede begge jægere, der nu er sigtede. Den ene for mordforsøg og den anden for trusler. Begges advokater påstår, at det var den anden part, der begyndte den lokale ildkamp.

Læs ogsåDansk vildsvinejæger skød elg ved uheld – kalven måtte aflives

Elgjagten i Sverige kan udløse vældige følelser. Jagten er næsten altid organiseret således, at alle i sognet deltager og har gjort det i mange år. Jagtens kollektive karakter giver masser af muligheder for irritation, småuenigheder og misforståelser blandt de lokale. Heldigvis er det sjældent, at det kommer så vidt, at svenskerne ligefrem skyder efter hinanden. I hvert fald i jægerkredse.

Læs også