Jægerforbundet taber udbud til 30 mill.

drone foto af Jagtens Hus - Danmarks Jægerforbund
Foto: Danmarks Jægerforbund

Vi har hidtil været vant til, at uddannelser til eksempelvis jagttegnslærer, riffel- eller flugtskydningsinstruktør foregik på et Jægerforbundets kurser. Havde du en drøm om en karriere som vildtforvalter, var det også Jægerforbundet, der varetog uddannelsen.

Sådan bliver det ikke fremover – i hvert fald ikke udelukkende. Efter en offentlig budrunde har Miljøstyrelsen nemlig valgt at overdrage kontrakten til Skovskolen i Nøddebo, som fremover kan nyde godt at et årligt millionbeløb til varetagelse af sådanne kurser og uddannelse.

Det er endnu uvist, i hvilket omfang Jægerforbundet vil fortsætte med at tilbyde nogle af disse kurser, men i så fald bliver det uden tilskud. Kontrakten tildeles for en periode af 5 år med option for forlængelse i 2 x 24 måneder, og omfatter udover ovennævnte uddannelser også skydelederuddannelse samt kursus i udsætning af fuglevildt.

Jægerforbundet oplyser i samme omgang, at man har vundet to udbud vedrørende hhv.  formidling og markvildtsindsats, og dermed fortsat vil modtage tilskud til at løse opgaver på disse områder.

LÆS OGSÅ

Karen Friis bliver ny direktør for Danmarks Jægerforbund

Arealkrav på vej for jagt på kronhjort