Jagthund angrebet af ulv vest for Ålborg

Efter ulveangreb har politiet i Nordjylland en opfordring til hundejere i området

- Annonce -

En nordjysk ruhåret hønsehund fik fredag morgen bank af en ulv under en jagt, men slap fra oplevelsen med livet i behold. Episoden udspillede sig ved Frejlev vest for Ålborg. Her var en jæger fredag morgen på jagt. Pludselig fik hans hund fært og eftersatte et dyr. Det viste sig at være en ulv, der vendte om og angreb hunden. De to sloges derefter indtil ulven fik overtaget.

Læs også: Jagtsulten – Læserberetning fra en jagt der sætter sig tydelige spor

Heldigvis lykkedes det jægeren at kalde hunden til sig inden ulven fik afsluttet slagsmålet. Den har siden været til dyrlægen og har ikke fået alvorlige skader af mødet med ulven. Hønsehunden er nu hjemme og i god behold. Der er dog næppe tvivl om, at det kunne være gået betydeligt værre, hvis det ikke netop var en stor og robust hønsehund, der havde mødt ulven.

I Sverige dræbes et betydeligt antal jagthunde årligt af ulve under jagt, men de svenske elghunde er mindre i kroppen og ikke så aggressive som en velvoksen hønsehund. Samtidig er de svenske terræner så store, at jægerne sjældent kan komme hurtigt frem til jagthunde, der er under angreb af ulve.

I 2020 dræbtes 11 jagthunde i Sverige af ulve mens andre 11 blev alvorligt skadede. Angrebene er så kontroversielle, at de svenske myndigheder betaler erstatning til jægere og hundeejere, der får dræbt eller skadet deres hunde af ulve.

Læs også: Jagthunden lever livet farligt

Det er ikke sikkert, om ulven er en af de allerede registrerede ulve i Danmark, men onsdag denne uge blev en ulv observeret i samme område. Det er sandsynligvis den, der angreb jagthunden. Naturstyrelsen vil nu udtage og undersøge DNA prøver og på den baggrund prøve at identificere ulven.

Efter angrebet opfordrer Nordjyllands politi hundejere i området fra Frejlev sydvest for Aalborg og ud mod Nibe til at holde godt øje med deres hunde, hvis de skal gå tur i weekenden. Især hvis turen går til skove og andre lukkede områder.

Læs også: Jagthundens ve og vel

Del artiklen hvor du vil:

Forrige artikelSvensk guldbuk
Næste artikelHvorfor buejagt?
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner