Jagttegnene kom i hus trods corona

Efter en periode med aflyste jagttegnsprøver på grund af Coronakrisen lukkede miljøstyrelsen, sidst på foråret, igen op for afholdelse af prøver. Prøverne afvikles under særlige Corona forholdsregler, der blandt andet betyder at færre kan gå op til prøve og at der skal være større afstand mellem eksaminanterne.

Hos Danmarks største afvikler af jagttegnskurser Jagttegn.net har næsten alle forårets kursister været oppe til prøve og næsten alle er nu ejere af et nyt jagttegn.

Klaus Thor fra Jagttegn.net melder om næsten normal afvikling af jagttegnsprøver.

”Stort set alle vores kursister valgte at gå op til de tilpassede prøver og tilbagemeldingerne tyder på, at meget få ikke bestod” fortæller instruktør og direktør Klaus Thor fra Jagttegn.net. Han forventer, at når efterårets prøver er afviklet vil Corona ikke have påvirket jagttegnstagerne markant i 2020.

Efterårets jagttegnsprøver åbner for tilmelding i uge 31 og forventes at starte op i uge 33. Myndigheder forventer, at prøverne afvikles under de samme Coronaforholdsregler som prøverne før sommerferien, men selve processen, når folk skal op til prøve bliver lidt anderledes fra den 1. juli.

Det nye system betyder, at den tilmeldte har 18 måneder til at tage jagttegnet. I den periode kan han/hun gå op tre gange i teori, tre gange i praktik og tage tre skydeprøver. Derefter er der, som vanligt, våbenprøver i haglskydning, riffel eller bue.

Som noget nyt kan jægeren selv vælge i hvilken rækkefølge våbenprøverne skal falde. Tidligere skulle jægere lægge ud med hagl, før han kunne gå videre til de andre våbenprøver.

LÆS OGSÅ

Lyddæmper kan nu erhverves uden tilladelse

Bestå buejagtprøven – 5 trin til buejagttegnet

Hvorfor er jeg blevet jæger?

Læs også