Jysk jæger dræbt af jagtkammerat under jagt søndag morgen

To kammeraters jagt ved Krarup endte i tragedie, da den ene blev ramt af skud afgivet af den anden

En 57 årig jæger blev søndag morgen ramt af et skud fra en jagtkammerat og dræbt under en jagt i Midtjylland. Jægeren og den nære bekendte var på jagt nær Sangildvej i Karup, da den tragiske ulykke indtraf.

De to kammerater jagede blandt andet kronvildt og var alene på jagten. Ifølge Midtjyllands politi afgav den 65 årige et skud på omkring 100 meters afstand. Han opfattede selv, at han skød efter et kronhind, der var anskudt, men i realiteten var det jagtkammeraten han skød mod. Skuddet ramte den 57 årige som kort efter afgik ved døden.

Politiet modtog anmeldelsen den tragiske episode kl. 08.11 og kom hurtigt til stedet. Efter de indledende undersøgelser har Politiet sigtet den 65 årige for uagtsomt manddrab. Det udelukkes ikke, at der kan blive tale om flere sigtelser efter yderligere afhøringer og nærmere undersøgelser af episoden. Den 57 årige blev af en ambulancelæge erklæret død kl. 09.00. De pårørende er blevet underrettet.

Ulykker med dødelig udgang i forbindelse med jagt er yderst sjældne i Danmark. Sidste gang det hændte var i 2010, hvor en 41-årig jæger døde efter at være ramt af et vådeskud ved Ølstykke på Sjælland.

I 2006 blev en 33-årig mand dræbt på jagt ved Stenlille på Midtsjælland. Endelig blev en 12-årig dreng i 2002 dræbt på jagt med sin far mellem Hobro og Randers.

Læs også: Kun en tåbe frygter ikke de indviklede drivjagtsparoler

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Menneskestemmer skræmmer vildtet mest

Ny undersøgelsen fra det svenske landbrugsuniversitet (Sveriges Lantbruksuniversitetet - SLU) viser at det, der skræmmer vildtet mest, er menneskestemmer.

Skoven giver til sidst

En anderledes jagt – når eventyret er lige om hjørnet, og man er klar til at forsøge alt.

Det svenske jægerforbund vil have natsigter til vildsvinejagt op til genovervejelse

Efter en række spektakulære hændelser under jagt med natkikkerter bør lovliggørelsen af natudstyr revurderes, mener jagtkonsulent.

Tyskland runder 400.000 jægere og sætter rekord

Flere og flere går på jagt i Tyskland, men tallene viser en klar forskel på jægerkorpset i nord og i syd

Lokkemidler til vildsvin

Hvordan skaber man den bedste ”griserestaurant” i sit jagtområde? Det kan du blive klogere på her.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Det svenske jægerforbund vil have natsigter til vildsvinejagt op til genovervejelse

Efter en række spektakulære hændelser under jagt med natkikkerter bør lovliggørelsen af natudstyr revurderes, mener jagtkonsulent.

Haglbøssens taktiske rolle

Er din haglbøsse potentielt farligere, end du forestiller dig? Er det rimeligt, at den skal opbevares under lås og slå? Læs her om haglbøssens brug som taktisk våben!

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
Lyddæmper

Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner