keema matar

Jagtsæsonen er ovre og mange af os har været heldige, at få fyldt fryseren med det bedste kød man kunne ønske sig. Nemlig vildt. Fritgående, sundt og frisk kød. Her i jagtkøkkenet kan du altid finde inspiration til vildt.

Mette Karin Petersen spiser som udgangspunkt kun vildtkød i hjemmet. ”For mig er det et kæmpe privilege og en fornøjelse, at få lov til at spise vildt hver dag. Jeg skriver altid en note på fryseposen, så det bringer minder tilbage til jagtoplevelsen.”. Hos Mette er fryseren fyldt når sæsonen slutter, og den er tom når sæsonen starter. Her får du opskriften på Keema Matar, en klassisk indisk ret med et vildt twist. Server med ris og kold yoghurt.

4 personer

Ingredienser:

500 g. vildtkød (rå,- då,- krondyr)
1,5 dl. oliven olie
2 løg
2 dl. frosne fine ærter
2 laurbærblade
1 spsk. kardemomme
1 spsk. kanel
1 spsk. frisk ingefær, revet
2 hvidløg, presset
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. chili pulver
1 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
1 tsk. karry
2 dl. vandt
Salt og friskkværnet peber
Frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Varm oliven olien i en stor pande. Tilføj laurbærblade, kardemomme, kanel, garam masala. Steg i 2 min. Tilføj løg, hvidløg og ingefær, og lad det stege på lav-middel varme i 5-7 min., indtil løgene er bløde, uden at have taget farve.
  2. Tilføj vildtkød og brun det af. Tilføj vand og lad det stå på medium varme i 5-7 min. Tilføj frosne fine ærter og lad det simre yderligere 5 min.
  3. Smag til, og tilføj flere krydderier efter behov.
  4. Server med ris, kold yoghurt og top med frisk koriander.

Velbekomme.

Find flere af Mette’s opskrifter på hendes Instagram: @jaegerinden_