Klar til andejagt med Terminators haglgevær?

Smith & Wesson lancerer nyt haglvåben, der nok skal vække opmærksomhed. M&P 12 vejer kun 3,8 kilo og pløkker primært ind i det amerikanske marked for såkaldt ”homedefense”.

Den legendariske, amerikanske våbenproducent Smith & Wesson lancerede denne måned et nyt kaliber 12 haglvåben for første gang i mange år. Den lille ny er Smith & Wesson M&P 12.

Er man klar til at ligne Terminator på jagt, er den amerikanske nyhed måske noget til fuglejagten. Den vil i hvert fald vække opmærksomhed, men det bliver vist næppe i Danmark, du skal forvente at opleve den.

Læs ogsåKipplauf-riffel – et enkel skud i bøssen

M&P 12 kan tage op til 7 haglpatroner og er lavet af kunststof (i Danmark må automatiske våben kun kunne lades med to haglpatroner – Den lille amerikaner er heller ikke lang nok efter dansk lovgivning for haglvåben).

Håndtag og andre dele kan byttes rundt og våbnet kan både skyde med traditionelle kaliber 12 haglpatroner og såkaldte ”minishells”. Det er en amerikansk patron udviklet til oprørsbekæmpelse og det amerikanerne kalder ”homedefense” – en tilgang til håndtering af indbrudstyve, som danske myndigheder nok ikke er tilhænger af.

M&P 12 vejer 3,8 kilo og koster små 8.000 kroner i USA. Danske interesserede skal nok ikke regne med at den dukker op nede i jagtforretningen på hjørnet foreløbig og heller ikke forvente, at den skal med på jagt.

Læs også: Lyddæmpere: Velvidende om reglerne opfordrer dansk politi til brud på svensk våbenlov

Ifølge dansk lov må pumpguns og halvautomatiske halgvåben kun anvendes, hvis de er permanent plomberede, så de kun kan tage to patroner. Det er dermed ikke nok med en plombering, som jægeren selv kan sætte i eller tage ud. Derudover skal et glatløbet haglvåben ifølge dansk våbenlov have en løbslænge på minimum 55 cm, så du slipper nok ikke for en tur over andedammen, hvis du vil opleve Terminators haglgevær.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner