Kortere behandlingstid for våbentilladelser

Nye tal fra Politiets Administrative Center (PAC) viser, at behandlingstiden på udstedelse af nye våbentilladelser, overgår PAC’s interne mål på 20 arbejdsdage. Lige nu er behandlingstiden på overraskende 15 arbejdsdage, hvilket er hurtigere end forventet.

Tallene er beregnet på, hvor lang ventetid der har været af behandling af de sager, der bliver behandlet lige nu. Det betyder, at sender man en ansøgning i dag er man altså ikke garanteret den samme korte behandlingstid, hvis mange andre også har sendt ansøgninger. Hvorfor tallet kun er et øjebliksbillede.

Jesper Byskov, der er afdelingsleder ved PAC, udtaler til Danmarks Jægerforbund, at det tydeligt kan ses på antallet af ansøgninger, når man nærmer sig en ny jagtsæson. For eksempel skete der en firedobling i ansøgninger de tre seneste uger op mod indeværende bukkesæson. 

Den forbedrede behandlingstid af våbentilladelser sker dog på bekostning af bekræftelser af haglgevær registrering. Behandlingstiden for haglgevær er pt. oppe på svimlende 107 dage. PAC har nemlig nedprioriteret disse, da haglgeværet gerne må benytte imens – blot man husker at indsende sin registrering senest 8 dage efter anskaffelse.

Behandlingstiderne opsummeret:

Fornyelse af våbentilladelse: 15 dage
Ny våbentilladelse: 15 dage
Import af våben (private): 19 dage
Import af våben (erhverv): 4 dage
Bekræftet registrering af haglgevær: 107 dage

Læs også