Lyngs Jagtvåben er flyttet til nye og større lokaler i Gilleleje.

Lyngs Jagtvåben i Gilleleje har ligget i byen i mere end 40 år og holder fast i traditionen med at være hyggelig, lokal forankret og med tid til den enkelte kunde  

Det er en lokal dreng, der smilende møder kunderne i den kendte jagtforretning i Gilleleje. 49-årige Mikael Petersen, som i dag er manden bag Lyngs Jagtvåben, er nemlig godt i gang med at skabe den hverdag og den forretning i lokalområdet, han drømte om.

Lyngs Jagtvåben er ellers ikke en ny dreng i klassen. Forretningen er nemlig 42 år gammel og var i mange år primært kendt blandt lokale i og omkring Gilleleje. I de første år lå den i forbindelse med ejerens private hjem. I 1986 flyttede man til Fiskerbakken i udkanten af Gilleleje.

I juni i år gik et længe ventet ønske om at udvide butikken i opfyldelse. Lyngs Jagtvåben kunne nemlig slå dørene op til de nye 550 kvadratmeter store lokaler på Hovedgaden 6E, hvor det brede sortiment af beklædning, våben, optik og gear og grej endelig kan komme til sin ret.

Lokalt forankret med voksende opland

Lyngs Jagtvåben har altid haft godt besøg af de lokale jægere, men i de seneste år er der kommet flere og flere kunder til, som bor lidt længere væk.

”I dag har vi faktisk kunder, der kommer hele vejen fra det sydlige København for at kigge jagtvåben og udstyr og handle hos os,” fortæller Mikael Petersen, der er sikker på, at det er den afslappede atmosfære og den hyggelige forretning, der trækker folk til. ”Med vores store nye våbenrum er jeg overbevist om, at endnu flere kommer til” smiler Mikael.

I det nye våbenrum er der god plads til det store og alsidige sortiment af jagtvåben

”Vi er meget optagede af at blive ved at være en lokal forankret forretning med gode, lokale kunder suppleret med kunder, der kommer langvejs fra for at besøge butikken. Det betyder noget for os, at folk ikke opfatter os som oversælgende eller vores forretningen som et supermarked. Vi skal stadig være små, nærværende og servicemindede. Det er det vi kan – og det skal vi blive ved at være gode til” fortæller Michael.

Han er også tilfreds med, at Lyngs Jagtvåben fortsat tiltrækker jægere og friluftsmennesker fra alle dele af lokalsamfundet i Nordsjælland.

Nærværende personlig betjening

”Her kommer alle. Fra arbejdsdrengen, der skal have sin første haglbøsse, til direktøren, der er et andet sted i jægerlivet. Det kan jeg godt lide” siger den 49-årige ejer. Han overtog Lyngs Jagtvåben i 2015 og har siden bygget videre på forretningens gode omdømme.

”Det vigtige for os er, at bevare den overskuelige størrelse og samtidig have et stort varelager, så folk kan få det hele – også heroppe. Man kan beskrive os lidt som et miniunivers af en større forretning, men med fokus på at forretningen skal være rar at handle i” forklarer Mikael Petersen.

Og der er da heller ikke den store forskel på vareudbuddet hos Lyngs Jagtvåben, og det der ses mange andre steder.

I den hyggeligt indrettet butik finder du et bredt udvalg af beklædning og udstyr.

”Selvfølgelig sælger vi da en Kipplauf riffel af og til – og også andre sjældnere våben, men ikke så mange som af de meget populære Blaser rifler, hvor den nye R8 X model hitter for tiden” forklarer Mikael. Han er selv inkarneret jæger og ved, hvad der trækker i de danske jægere.

”Jeg har gået på jagt så længe, jeg kan huske og tager stadig afsted, så meget jeg kan, men med forretningen bliver det ikke altid til så meget, som jeg kunne ønske”, smiler Michael, der blandt andet glæder sig til at komme afsted på jagtrejser i fremtiden. Hans jagterfaringer ligger nemlig mest forankret i den danske muld og det danske vildt. Dog er der afstikkere til Sverige nu og da, hvor vildsvin, kronhjort, dåvildt og råvildt trækker. I så fald er hans brune labrador gerne med, men den er dog ikke med ude i såterne efter vildsvin.

Lyngs på nettet

I 2019 gik Lyngs Jagtvåben på nettet: www.lyngsjagtvaaben.dk. Det har givet nye muligheder for den lokale forretning, men er ikke det primære fokusområde for Mikael Petersen.

”Vi kommer næppe til at blive en større webshop. Det vigtige for mig er, at vi fortsætter med at være tæt på kunderne, nærværende og give dem en personlig oplevelse. Jeg tror den slags forretninger er en vigtig del af fremtiden i jagt- og udstyrsbranchen. Folk vil kunne se og mærke varen og forretningen. Det kan de hos os” fortæller Mikael Petersen, der er godt tilfreds med, at det er lykkedes at etablere Lyngs Jagtvåben som en gammel kending med en ny ejer i det Nordsjællandske. En forretning han satser på, vil blive liggende i Gilleleje i mange år endnu.

Fakta

Lyngs Jagtvåben
Gilleleje Hovedgade 6E
3250 Gilleleje
Telefon: 48301793
Web: https://www.lyngsjagtvaaben.dk

Del gerne artiklen hvor du har lyst:

Gå ikke glip af

MESSE C inviterer til et sandt mekka for den danske jæger

På Nordic Outdoor Show er der noget for enhver - uanset om man er nyjæger eller garvet skytte. Når MESSE C i Frederica skyder...
- Annonce -

STØT VORES SPONSORER

- Annonce -
- Annonce -

Seneste magasiner

- Annonce -

Våben

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce -
- Annonce -

Debat

Jagten i Danmark har brug for DIN støtte

Det er tid til at gøre op med unødvendigt bureaukrati, fejlslagne systemer, spildte skattekroner, uendelige ventetider og et kaos, der truer med at vælte en hel branche. Støt borgerforslaget og jagten i Danmark.

Forbud mod trofæer vinder frem i Europa

Som forventet har den britiske regering annonceret forbud mod import af trofæer fra en lang række vildarter. Regeringen mener, at forbuddet vil være med...
- Annonce -
- Annonce -

På jagt

- Annonce -
- Annonce -