Månedens trofæ: Europæisk kronhjort

kronhjort, medaljehjort

Europæisk kronhjort med en vægt på 10,98 kg og opmålt af Sten Breith til 231,41 point, hvilket bringer den i top 10 af fritlevende kronhjorte nedlagt af danskere.

Kronhjorten er nedlagt af Ole Bak i Bulgarien i 2015.

Ole Bak fortæller om jagten:

”Jeg havde set hjorten i samme område i 2014 og var spændt på, om jeg kunne få den for igen på denne tur. Det kunne jeg!

Velankommet og med prøveskud med samme riffel og kikkert som sidste år, var jeg klar. Samme jæger og samme skovområde. Vi gik gennem skoven, hørte brunstbrøl og kom frem til samme jagttårn, hvorfra jeg sidste år skød min store hjort på 218 point.

Vi sad og nød det gode vejr i 25-26 graders varme med en time til solnedgang. Vi hørte brunstbrøl bag os i skoven.

kronhjort, medaljehjort
Oles kronhjort sekunder inden skuddet falder.

Der gik vel ca. en halv time, så kom hjorten ud sammen med en bihjort på vej hen forbi os mod sølepladsen, som var i grøften lige ud for tårnet. Hjorten gik i sølehullet og var nu skjult af tagrør og birkekrat, selv om den kun var 110 meter væk. Jeg måtte vente en rum tid, indtil hjorten begyndte at rejse sig. Da hjorten var på vej ud af hul og krat, slap jeg kuglen, og skuddet gik ind skråt fra venstre side og ud mod højre bov.

Hjorten reagerede, tilsyneladende ramt, uden dog at gå ned på stedet. Den kom helt op af hullet og forsvandt, dækket af birk og krat. Vi søgte længe, men fandt ikke noget schweiss.

Der gik godt et døgn, før hjorten blev fundet af en kvæghyrde på en mark ca. 1.200 meter fra skudstedet. Jeg var naturligvis glad for afklaringen.

Jeg benyttede en Leica kikkert 15×56 med afstandsmåler og en lånt riffel, en Blaser R8 i kaliber 9,3×62 på jagten.”

Læs også

Månedens trofæ – Gemsebuk

Trofæopmåler spærrede øjnene op