Fjortenenderen

At jagtens væsen er universelt og tidløst er denne spændende fortælling fra 1920´erne af den ungarske kirurg, Stefan von Thurn-Rumbach, om en krævende jagt på en Karpatherhjort i Rumænien et fint eksempel på.
Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
''Da vi fik kigget nærmere på bukken, kunne jeg se, at der var tale om en helt igennem fantastisk stor og regelmæssig buk, som langt overgik de bukke, jeg tidligere har været heldig at nedlægge.''
En elgjagt som ikke helt gik efter planen, men resulterede i både en ”guldgrævling” og en ”sølvræv”.
Langt de fleste beretninger i denne serie har handlet om jagt på hjortevildt, vildsvin eller afrikanske antiloper. Denne gang skal vi på noget så eksotisk som ulvejagt.
Her får du beretningen om Kasper Bays utrolige hjort, som viste sig at bære på en hovedprydelse ud over det sædvanlige.
Guldmedalje og store naturoplevelser går hånd i hånd med højskole og afrikansk indsigt.
En kronhjort fra Råbjerg Mose ved Ålbæk, der kunne forveksles med en wapitihjort. En beretning om et flot månedens trofæ.
Nogle gange er de spontane jagter de vildeste. Et godt eksempel kommer her af Jens Erik Spørring Pedersen, der nedlægger en fantastisk guldhjort nær barndomshjemmet i Ll. Knabstrup.
Sjældent har Diana smilet så meget til nogen bukkejæger, som hun gjorde det til Rasmus Munk Pedersen, der på sin første jagt i Polen nedlagde både en guld- en sølv- og en bronzemedalje buk.
En jagttur i slutningen af juli 2020 til Polen efter bukke i brunst gav guldbuk.
Denne gang går turen til Sydafrika, hvor Thomas A. Hansen oplevede en spændende jagt på waterbuck.
Tag med Henrik Barslev til Litauen, hvor der venter ham en stor oplevelse efter en spændende og udfordrende jagt.
Læs Palle Pallesens beretning om den spændende jagt på Sika hjorten, der efterfølgende blev opmålt af Sten Breith.
Da Niels Eichen tog på vildsvinejagt i Tyrkiet, havde han ingen anelse om, hvilke kæmpe oplevelse der ventede ham. Den keiler som Niels tog sigte på i det fjerne og nedlagde viste sig nemlig at have absurd store tænder. Kampvægten...