Den hårde og kolde vinter udfordrer skovsneppen og gør den desperat i jagten på at finde føde. Det er ikke en fugl man normalt ser, men de er nu rykket i villahaverne for at kunne overleve. ’’Den måde, de opfører sig på, er helt uhørt’’, siger Bent Jakobsen, leder af Blåvand Fuglestation.

En adfærd, der er helt uhørt

Bent Jakobsen er ornitolog med 60 års interesse i fugle. Han oplever, at skovsneppernes adfærd er helt uhørt. ’’Man er jo nærmest uheldig, hvis man ikke har set en skovsneppe her i februar. Det vrimler med dem, selv i byerne, hvor de søger ned i haverne i håbet om at finde føde under bladene’’, siger ornitoglogen.

Mange skovsnepper vil dø i år

December og januar har været ualmindeligt varme, hvorfor skovsnepperne er blevet i Danmark fremfor at trække til Sydvesteuropa og England, som de normalt gør. Den pludselige hårde frost og kulde har overrasket fuglene og de kan ikke finde ud af at trække væk. Derfor vil mange dø af kulde og fødemangel, siger Bent Jakobsen. Skovsnepperne spiser levende orme, larver og andre insekter, men ikke fuglefoder, hvorfor det er svært at hjælpe dem.

I Facebook-gruppen ”Alle os der går på jagt” lagde Steffen Peder Christensen i weekenden to billeder op med følgende tekst: ”Jeg fandt disse 4 snepper på min gå tur her i eftermiddags. De har det meget hårdt der ude i den hårde frost. Jeg aflivede også den sidste, da der jo ikke er føde til dem. Jeg håber ikke, jeg kommer til at opleve det her igen.”

snepperne dør af frosten
Foto: Steffen Peder Christensen.
Skovsneppe
Foto: Steffen Peder Christensen.