Miljøstyrelsen bekræfter fund af mårhund på Sjælland

Opdateret 14/9-2020 09:19

Miljøstyrelsen meddelte i sidste uge, at der er fundet to døde mårhunde i vejkanten nær Haslev på Midtsjælland. I første omgang blev det antaget, at mårhundene var trafikdræbte.

En foreløbig undersøgelse ved DTU Veterinærinstituttet viser imidlertid, at mårhundene er blevet skudt. Specialkonsulent i Miljøstyrelsen Mariann Chriel, vil på den baggrund ikke konkludere, at mårhunden nu er kommet til Sjælland. En egentlig obduktion af mårhundene skal gennemføres, og samtidig vil man intensivere overvågning i området.

Der har været adskillige rapporter om observationer af mårhunde rundt omkring på Sjælland, men det afgørende bevis mangler fortsat.

Før vi sætter noget i værk, skal vi se fotodokumentation. I de fleste tilfælde viser det sig, at der tale om andre arter eksempelvis ræv eller grævling, fortæller Mariann Chriel.

Det forventes, at mårhunden før eller siden også vil være at finde i den Sjællandske fauna. Miljøstyrelsen oplyser således, at man vil anmode Jægerforbundet om afholdelse af kursus med henblik på at inddrage erfaringer med bekæmpelse af mårhunden i Jylland.

Læs mere

Eksplosiv udvikling i antallet af nedlagte mårhunde

Regulering af mårhund på baitpladser

Læs også