Mistænkt krybskytte slået ihjel i Kruger Nationalpark

South African National Parks meddeler, at en mistænkt krybskytte er afgået ved døden efter en kollision med en flok elefanter.

Den 17. april var Kruger Nationalpark’s betjente på regelmæssig patrulje, da de får øje på tre mistænkte krybskyttere. Betjentene sætter efter og idet mændene indser, at de er blevet set, sætter de i løb.

Betjentene får arresteret én af de mistænkte, hvortil han fortæller at de var stødt på en flok elefanter, og han ikke ved om de har formået at flygte. Betjentene finder senere hen de medskyldige, hvoraf den ene var blevet trampet ihjel og den anden siges at være hårdt såret i hovedet – men kunne fortsætte sin flugt. I flugten havde de tre mænd også efterladt sig økser og en taske med andre remedier. Den tredje mistænkte er stadig på fri fod.

Direktøren fra KNP, Gareth Coleman, opfordrer samfundet til, at hjælpe med information, der kan bidrage til en anholdelse af den sidste mistænkte.

“The campaign against poaching is the responsibility of all us; it threatens many livelihoods, destroys families and takes much-needed resources to fight crime which could be used for creating jobs and development” concluded Coleman. Oversat til dansk fortæller direktøren, at vi alle har et ansvar for, at forebygge krybskytteri. Det truer samfundets levebrød, ødelægger familier og tager meget nødvendige ressourser til at bekæmpe kriminalitet, som kunne bruges til at skabe job og udvikling.

Læs også