Jeg har tidligere haft produkter med fra både Mjødgård og Radius Distillery, så det er selvfølgelig oplagt med en lille notits her, når to yndlings-producenter pludselig har indledt et samarbejde. Mjødgård har gennem årene opsamlet overskudsmjød fra den årlige brygning, som de sender videre til Radius Distillery, der giver dem en ekstra destillation og efterfølgende lagring på egefad i tre år. Det færdige resultat kaldes Dolcevit og er reelt en selvopfundet genre af destilleret mjød. Jeg købte fra den første produktion og har siden kigget dybt i flasken, men selvfølgelig kun i videnskabens interesse!
Det er en eksklusiv spiritus med en let frugtagtig smag af blommer, der stadig holder en del af den skønne sødme fra honningen kombineret med et tydelig tørreloft fra lagringen på egefad. Dolcevitten nydes som al anden god spiritus, ganske som du ville gøre med en rigtig god rom eller whisky. Elsker den lille detalje med en unik etiket af tyndt kirsebærtræ og håndskrevet nummer, der angiver det samlede antal flasker fra denne eksklusive batch til 562 styk.
Mjødgårds Dolcevit Katla koster 399 kr. – find forhandler og yderligere information på mjodgard.dk