Foto: Den nye app By Hunters lanceres denne måned og kan opleves på JAGT, Vildt & Våben Messen i Royal Arena, Hillerød i weekenden d. 10.-12. september

Ny app til jægere

Det er både jægere og IT kyndige, der nu lancerer appen By Hunters til danske og internationale jægere. Appen skal føre jagt og alt det praktiske, der omgiver jagten, ind i den digitale tidsalder. Ambitionen er at gøre en række af de praktiske ting omkring jagten lettere, samt være de bedste i verden til at gøre det. Morten Brøbecher Thorndahl er en af mændene bag den nye app, der er undervejs.

Foto: Morten Brøbecher Thorndahl. En af de tre stiftere af By Hunters. Han håber på 30.000 til 40.000 brugere ved udgangen af 2022.

”Vi vil levere flere nyskabende og ikke mindst optimerende muligheder for direkte kommunikation og interaktion mellem tætte og nære jagtkammerater. For eksempel i jagtklubber og konsortier, men også for en større kreds af jægere. Jægerne vil let kunne organisere og til/frameldes jagten og appen vil kunne anvendes både af interne konsortie-medlemmer, gæster, hundefolk, skytter og andre relevante. Samtidig vil man under selve jagten få mulighed for at gå i “Hunt Mode”, således, at fokus kan være på driften af jagten med direkte dialog mellem alle dem, som er med på jagten og det vil naturligvis betyde større synlighed og dermed give højere sikkerhed” fortæller Morten Brøbecher Thorndahl.

By Hunters lanceres i september

Appen By Hunters vil give jægerne mulighed at oprette egne events og interessegrupper, så man i “private” fora eller chatrooms kan dyrke vidensdeling og interessefællesskab. Samtidig med, at man kan hoppe ud i større og mere åbne grupper omkring jagt og alt det, der ligger omkring det fx ”alle os der går på jagt i….”. Appen kan selvfølgelig anvendes overalt i Danmark samt internationalt, og kommer både i en version til Apple og Android.

Morten og de to andre initiativtagere lancerer den nye app i løbet af september, og de er ikke i tvivl om, at der vil være efterspørgsel efter appen derude.

”Vi ser i øjeblikket, at jægerstanden ændrer sig og, at sammensætningen er anderledes end for bare 10 år siden. Der kommer blandt andet flere unge mennesker ind i jagten. De kommer med en ny og anden holdning og et anderledes forbrug af teknologi. Ligeledes er der et større antal kvinder som nu tager jagttegn – således er denne andel over de senere år steget fra 4% til i dag, at udgøre 11,5% af de jægere som hvert år indløser jagttegn.” forklarer Morten Brøbecher Thorndahl. Han ser også et stort potentiale i nyjægere. Omkring dem er det ambitionen, at åbne muligheder for mentoring, skydetræning, sporlæsning, podcast omkring jagt samt mange andre ting.

Outdoor-tech vækster eksplosivt

Stifterne forventer at appen vil passe godt ind i den generelle udvikling indenfor apps. Såkaldt ”Outdoor-tech” vækster nemlig eksplosivt i disse år, og Corona Pandemien har været en yderligere accelerator for udviklingen. Det ses blandt andet indenfor outdoor interesse-områder som lystfiskeri, bjergbestigning og hiking. Blandt de konkrete platforme og apps, der allerede er meget aktive er Strava og Holdsport.

Men dette er blot begyndelsen, By Hunters har allerede flere større opgraderinger og nyudviklinger i pipelinen, som alle tager udgangspunkt i erfaringer fra jagten og alt rundt om.

Ambition om 30.000-40.000 brugere i 2022

”Det er vigtigt for os at appen pløkker ind i – og har respekt for – de mange traditioner og den store kultur, der gennemsyrer jagt og jægere. Derfor skal digitaliseringen ske med respekt for traditionerne, kammeratskabet og passionen hos jægerne. For det er jo også en af de resultater man opnår – nemlig det med relationerne som også for os er en stor del af jagten, så når alle der er ude på jagten, konsortiemedlemmer og gæster bruger By Hunters appen, så får de jo hinandens kontaktoplysninger – derfor kan de kommunikere med hinanden både før, under og efter jagten, og dermed blandt andet jo bedre forberede sig til jagten, du ved hvor du skal møde op, dagens parole og så videre” fortæller Morten Brøbecher Thorndahl. Han og de andre initiativtagere bag appen lancerer By Hunters denne måned. I første omgang med fokus på Danmark og dernæst Norden. Ambitionen er, at have mellem 30.000 og 40.000 brugere ved udgangen af 2022.

En del af dem vil forhåbentlig være internationale, for stifterne forventer, at appen skal kunne anvendes globalt og at mulighederne i appen kommer til, at øges efterhånden som 5G og endnu mere avanceret netværk implementeres verden over.

Den nye jagt app fås både i en gratis version og i en pro version. For konsortier og jagtforeninger som vil bruge den til at organisere jagter, arrangere events og aktivitet er det gratis. For brugerne er det som udgangspunkt gratis, medens pro versionen kommer til, at koste omkring 400 kroner om året. Folkene bag appen lover, at det bliver muligt at prøve By Hunters til kampagnepris i dette efterår. De har valgt JAGT, Vildt & Våben Messen som et godt sted til at lancere appen, og derfor skal der også være et godt tilbud når man skriver sig op.

Social medie platform – kun for jægere

”Det er rigtigt By Hunters appen jo også er en social media platfom, det er blot ”kun” for jægere. Vi har valgt ikke at vil tæppebombe brugerne med reklamer eller sælge deres data videre. Vi har bevidst lagt mange funktioner ind i gratisversionen, da det er for os er vigtigt, at appen kan bruges af mange.” fortæller Morten Brøbecher Thorndahl.

Du kan høre mere og møde folkene bag appen på JAGT, Vildt & Våben Messen i Royal arena, Hillerød i weekenden d. 10.-12. september. Besøg By Hunters på stand A1.

Se alle udstillere på JAGT, Vildt & Våben Messen.