Ny ulv i Danmark bag angreb ved Holstebro

Et angreb på en flok får syd for Holstrebro afslørede i august en helt ny hanulv, der er indvandret til Danmark. Ulven, der kommer fra Tyskland, er tidligere registreret i Slesvig-Holsten på vej nordpå. Ingen var dog klar over, at den var nået helt op til Holstebro.

Den nye ulv lagde ud med at gøre sig uheldigt bemærket, da den angreb en flok får den 4. august. Angrebet skete lige syd for Holstebro, hvor fårene gik på en mark, der ikke var ulvesikret

Ejeren så ikke selv ulven eller angrebet, men mistænkte, at det var en ulv. Han tilkaldte en ulvekonsulent fra Naturstyrelsen, der vurderede, at der muligvis var tale om et ulveangreb. Den antagelse blev bekræftet, da prøver af spyt fra ulven blev sendt til laboratorieanalyse og for nylig kunne dokumentere, at det var en ulv, der stod bag angrebet. Ved at sammenholde ulvens DNA med DNA fra det centraleuropæiske ulveregister CE wolf, kunne forskere fra Aahus Universitet ligeledes slå fast, at det er en tysk ulv, og at den samme ulv tidligere på året havde angrebet får ved Kiel, og i foråret blev identificeret i Slesvig- Holsten på vej mod nord.

Med den nye ulv vurderer forskerne ved Naturhistorisk museum, at der formentlig er elleve voksne ulve og et hvalpekuld i Danmark. Det drejer sig om syv enlige ulve, som tilsyneladende har taget permanent ophold i revirerne i Syd-, Vest- og Nordjylland. Derudover et ulvepar i Ulfborgreviret og desuden et par i Klelund Plantage ved Hovborg, som har fået mindst fire hvalpe i år.

Læs også: Endnu en ulvehvalp dukket op i Klelund plantage

Diskussionen om ulve i Danmark er ikke blevet mindre efter, at forskere fra Aarhus Universitet tidligere på året udgav en rapport, der viste at dødeligheden for ulve i Danmark virker unaturligt høj. Forskerne mente, at det var et tegn på, at nogle systematisk dræber ulvene. Der er dog ingen beviser for, at det er tilfældet. Det eneste dokumenterede tilfælde af drab på ulve i Danmark er fortsat den meget omtalte episode, hvor en landmand blev filmet, mens han skød en ulv på en mark i 2018. Manden blev efterfølgende idømt 40 dages betinget fængsel.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner