Nyt ulvepar observeret i Oksbøl

Medarbejdere og frivillige i ulveovervågningen har set det nye par. Forskere tvivler på, om de når at få hvalpe allerede i år.

- Annonce -

Ifølge Miljøstyrelsen er der sandsynligvis et nyt ulvepar i Jylland. Dermed vil der være tale om det tredje etablerede ulvepar i Danmark.

De to ulve blev observeret første gang sammen den 9. marts af to medarbejdere fra Oksbøl øvelsesterræn. Siden er ulveparret ligeledes blevet set af frivillige fra den nationale ulveovervågning. Hannen er kendt i forvejen og født i Danmark i 2019, mens det ikke er sikkert hvor hunnen kommer fra. Faktisk er det ikke bekræftet 100 procent, at der er tale om en han og en hun, men forskere vurderer, at det er stærkt usandsynligt at to hanner ville slå sig sammen.

 Læs også: Nyt ulvepar har etableret sig ved Skjern 

”Det er lidt ud fra en udelukkelsesmetode. To hanulve ville aldrig slutte sig sammen, medmindre de er brødre. Vi tror ikke på, at der er dukket en ukendt bror op til den hanulv, som vi i forvejen kender. Så derfor er det nærmest helt sikkert, at den nye er en hunulv, og altså har vi et muligt ynglepar i Oksbøl,” fortæller videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum, Aarhus, Kent Olsen til landbrugsavisen.dk.

”Vi er i gang med at undersøge DNA-prøver, der kan bekræfte ulvenes køn, men dem får vi først svar på om en månedstid”, forklarer Kent Olsen.

Det tredje ulvepar i Danmark

Er der tale om et nyt ulvepar, så vil det være det tredje ynglepar i Danmark. De to andre par findes i Hovborg og Skjern. Her er der de seneste år kommet hvalpe. Om det samme vil ske i år, er endnu usikkert. Men Kent Olsen er sikker på, at Oksbøl er et velvalgt sted til at stifte en ulvefamilie.

 Læs også: Op til 5,5 millioner kroner i bøde for at skyde ulv 

”Set ud fra et ulvesynspunkt er det et perfekt sted, de har etableret sig. Der er fredeligt og der er store arealer, hvor offentligheden ikke har adgang. Lige så vigtigt så er der store hjortebestande, og det er dem, ulvene lever af;” forklarer han.

Hvalpe i år?

Spørgsmålet er så, om de to ulve har mødt hinanden for sent til, at der kommer hvalpe ud af det i år. Meget tyder på, at de to ulve ikke har været sammen ret længe, og forskerne fra Danmarks Ulveovervågning mener, at de to måske har mødt hinanden for sent til, at der kommer afkom ud af forbindelsen i år. Parringstiden er nemlig slut nu. Den ligger i slutningen af februar og begyndelsen af marts.

Hvis parret har nået det, og hunnen er blevet drægtig, vil familieforøgelsen ske efter cirka ni uger. Det vil i givet fald betyde, at hvalpene kommer til verden i Oksbøl-området i slutningen af april eller begyndelsen af maj.

 Læs også: Dommer sætter stopper for ulvejagt 

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner