Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

Miljøstyrelsen opfordrer nu jægerne til at kontrollere de lokale jagttider inden jagten på kronvildt sættes ind denne uge. Det sker efter at en undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.

Miljøstyrelsen opfordrer nu jægerne til at kontrollere de lokale jagttider inden jagten på kronvildt sættes ind denne uge. Det sker efter at en undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter, hvor det er ulovligt.

Rapporten fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet bygger på svar fra mere end 5.000 jægere, der deltog i en spørgeundersøgelse.

”Vi kan desværre læse i rapporten fra DCE, at der er skudt kronvildt i dæmrings- og skumringtiden på lokaliteter, hvor det ikke er tilladt,” konstaterer fuldmægtig Anders Larsen fra Miljøstyrelsen.

Læs også: Kronvildtjagt med Naturstyrelsen

”En mulig forklaring kan være, at nogle har svært ved at finde ud af præcis, hvor de lokale jagttider adskiller sig fra de landsdækkende, men det ændrer naturligvis ikke ved, at ulovlig jagt er uacceptabel,” siger anders Larsen.

For at undgå, at kronvildt bliver skudt ulovligt, opfordrer Miljøstyrelsen alle kronvildtjægere til at se grundigt på styrelsens kort over de lokale jagttider, før de går på jagt efter kronvildt.

Muligheden for at gå på jagt før solopgang og efter solnedgang blev indført i 2017 ved en ændring af jagttidsbekendtgørelsen.

Det, som gør det svært at få overblik over reglerne, er blandt andet, at længden af perioden med dæmringsjagt varierer fra område til område, og at det er forskel på, hvad man må skyde i de tre områder. Kort sagt er det kun hundyr og kalve, der er omfattet af det Miljøstyrelsen kalder dæmrings og skumringsjagt. Kun på Djursland må man også skyde spidshjort før solopgang og efter solnedgang.

Læs også: Kontroversielt lovforslag om hjortejagt i høring

Bruger man kortet på Miljøstyrelsens hjemmeside, vil der dog være gode chancer for at undgå utilsigtet ulovlig afskydning af dyr på dæmrings og skumringsjagt.

Se miljøstyrelsens kort over lokale jagttider her:

https://mst.dk/friluftsliv/jagt/jagttider-og-fredninger/jagttider/kort-med-jagttider-for-kronvildt-202122/

Vil du læse rapporten om den ulovlige afskydning af kronvildt er den her:

https://mst.dk/media/211104/2020-dec_daemrings-og-skumringsjagt.pdf

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner