Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

Miljøstyrelsen opfordrer nu jægerne til at kontrollere de lokale jagttider inden jagten på kronvildt sættes ind denne uge. Det sker efter at en undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.

- Annonce -

Miljøstyrelsen opfordrer nu jægerne til at kontrollere de lokale jagttider inden jagten på kronvildt sættes ind denne uge. Det sker efter at en undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter, hvor det er ulovligt.

Rapporten fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet bygger på svar fra mere end 5.000 jægere, der deltog i en spørgeundersøgelse.

”Vi kan desværre læse i rapporten fra DCE, at der er skudt kronvildt i dæmrings- og skumringtiden på lokaliteter, hvor det ikke er tilladt,” konstaterer fuldmægtig Anders Larsen fra Miljøstyrelsen.

Læs også: Kronvildtjagt med Naturstyrelsen

”En mulig forklaring kan være, at nogle har svært ved at finde ud af præcis, hvor de lokale jagttider adskiller sig fra de landsdækkende, men det ændrer naturligvis ikke ved, at ulovlig jagt er uacceptabel,” siger anders Larsen.

For at undgå, at kronvildt bliver skudt ulovligt, opfordrer Miljøstyrelsen alle kronvildtjægere til at se grundigt på styrelsens kort over de lokale jagttider, før de går på jagt efter kronvildt.

Muligheden for at gå på jagt før solopgang og efter solnedgang blev indført i 2017 ved en ændring af jagttidsbekendtgørelsen.

Det, som gør det svært at få overblik over reglerne, er blandt andet, at længden af perioden med dæmringsjagt varierer fra område til område, og at det er forskel på, hvad man må skyde i de tre områder. Kort sagt er det kun hundyr og kalve, der er omfattet af det Miljøstyrelsen kalder dæmrings og skumringsjagt. Kun på Djursland må man også skyde spidshjort før solopgang og efter solnedgang.

Læs også: Kontroversielt lovforslag om hjortejagt i høring

Bruger man kortet på Miljøstyrelsens hjemmeside, vil der dog være gode chancer for at undgå utilsigtet ulovlig afskydning af dyr på dæmrings og skumringsjagt.

Se miljøstyrelsens kort over lokale jagttider her:

https://mst.dk/friluftsliv/jagt/jagttider-og-fredninger/jagttider/kort-med-jagttider-for-kronvildt-202122/

Vil du læse rapporten om den ulovlige afskydning af kronvildt er den her:

https://mst.dk/media/211104/2020-dec_daemrings-og-skumringsjagt.pdf

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner