Sauer SL5 – en halvautomat som er både lækker og praktisk

Halvautomater behøver bestemt ikke at være hverken klodsede eller uskønne trods deres til tider overvejende praktiske anvendelsesformål. Der er et par gode eksempler på markedet, og Sauer SL5 ligger bestemt blandt de udpræget mere æstetiske udgaver, uden at gå på kompromis med det praktiske.

SL5 er bygget i samarbejde med italienske Breda omkring et inerti-system med forniklet bundstykke i en anodiseret sort aluminium-baskyle. Aftrækkersystemet er holdt i metal fra top til bund, og sikringen kan betjenes fra begge sider. Løbet er matsort med ventileret ribbe og høj-kontrast sigtekorn. Træet er buffet op med laser-brændinger og gode dybe netudskæringer, der sikrer greb i al slags vejr. En velskydende og let håndterbar halvautomat uden at gå på kompromis med udseendet, der er holdt befriende fri for graveringer og pynt.

Skulle der være lidt ekstra penge på kistebunden, så laver Sauer også en Limited Edition udgave, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Skæftet er i denne udgave holdt i grade 8 valnød, aftrækker er i guld, og baskylen har utrolig smukke graveringer med gæs – et passende tema for en halvautomat i den flotte ende af skalaen. 

Sauer SL5 koster 15.000 kr., mens Limited Edition udgaven kan købes for 35.859 kr. – Se de to Sauer SL5 udgaver i din nærmeste jagtbutik.

Læs også