Sika bukken – skovens spøgelse

”Jeg vidste jeg ville få mine færdigheder som jæger sat på prøve i mødet med denne buk. Jeg havde månederne forinden nøje sat mig ind i det område, hvor jeg havde udset ham jeg kaldte for ‘Sika bukken’ – han var nemlig skovens spøgelse.”

Sådan starter Trine Wagner Jacobsen sin beretning om en jagten på den gamle buk.

 

Kamp til stregen

”Der skulle mange tidlige morgener og solnedgange til, før jeg fik lov til at røre den rødlige sommerpels og smage det fineste kød. Vækkeuret ringede kl. 04.00, og jeg drog ud på jagt endnu engang. Humøret var en blanding af “nu kan det fandme være nok” og en taknemlighed af, at opleve morgenens farver og lyde endnu engang. Denne morgen havde jeg en anden plan, og endte med at stå med riflen klar, placeret stabilt på min Viperflex.

Jeg stod i kanten af skovbrynet og kunne kigge lige ned på de to tykninger af buske og gran, som han gang på gang have vekslet imellem. 2 1/2 time gik langsomt. Jeg var ved at miste tålmodigheden endnu engang. Jeg tænkte: ”okay, jeg giver dig 7 minutter or Trine has left the building!”. I det tanken var gjort, så stod han der. Jeg kunne se det røde skær gennem to bøgetræer 200 meter nede. Jeg fik hurtigt klappet arrangementet sammen og pürschet langsomt igennem det høje græs og bøgetræer. Jeg nåede kun 20 meter, og pludselig stod han blot 30 meter fra mig. Han kiggede direkte på mig. Jeg fik viklet riflen op på skydestokken, igen. Der gik ikke flere sekunder så lød der et skud. Mit hjerte gik i stå, og der lå han med et perfekt lungeskud. En gammel buk som har haft hans revir i den smukkeste skov, og som virkelig gav mig mig kamp til stregen.”

Del din bukkehistorie og deltag i konkurrencen

Frem til den 15. juli 2021 kan du fremsende din bukkehistorie med et par billeder til glæde for os og vores læsere. Så deltager du i konkurrencen om at vinde en Viperflex skydestok.

Læs også

Min første råbuk
Succes på bukkepremieren 

Læs også