Skydeinstruktøren fik en god ide

Danmarks nye markedsplads for jægere er åben! Jagtbasen.com vil bygge bro mellem jægerne, våben, udstyr, hunde og aktiviteter.

Der bliver plads til det hele, når den nye danske jagtsite Jagtbasen.com åbner dette efterår. Websiden satser på at blive Danmarks største markedsplads for jagt og jægere. En slags specialiseret Blå Avis for alt indenfor jagt, udstyr, hunde, jagtbegivenheder og meget andet.

Jagtbasen.com er skabt af 36 årige Rune Jørgensen fra Frederikssund. Han gik og undrede sig over, at der ikke findes et stort, samlet websted for køb og salg for danske jægere, ikke mindst når det gælder jagtvåben. Fra tanke til handling var der ikke langt for den engagerede jæger, og han besluttede sig for at skabe det.

”Der er mange gode websteder for køb og salg af jagteffekter i Danmark, men jeg manglede det der overordnede site, hvor der er plads til alle slags våben, udstyr og begivenheder for danske jægere.” fortæller Rune Jørgensen. Han har tidligere arbejdet flere steder i den danske jagtbranche blandt andet i skydebiografen Huntersgame i Albertslund vest for København og i den kendte jagtforretning Jagt-Jakt i Greve, der er specialiseret i vildsvinejagt i Sverige og andre steder i verden. Her fik han et bredt indblik i den danske jagtbranche. Han så mange dygtige folk og gode forretninger, men så også en udfordring.

”Når jeg er kommet rundt i de forskellige forretninger, har jeg lagt mærke til, at der stod ret mange – ikke mindst brugte – jagtvåben rundt omkring, som blev set af en meget begrænset gruppe af kunder og jægere. De bør da komme ud til nye ejere og skabe glæde ikke mindst hos ny-jægere. Jagt er jo ikke ligefrem en billig fornøjelse nu til dags, og det kan være en stor udskrivning at komme i gang. For en ung jæger kan det rigtige, brugte våben betyde en god start på livet som jæger,” mener Rune Jørgensen, der selv er rutineret jæger.

Men selvom han i dag ser jagt som en stor glæde i livet, har det ikke altid været sådan.

”Jeg er vokset op med jagt og var med min far på jagt allerede som helt lille. Han havde blandt andet jagt i Åmosen på Sjælland, hvor der i dag en meget fin bestand af hjortevildt.  Lidt senere – som 6 årig – fik jeg et luftgevær og skød med det fra morgen til aften. Til sidst var jeg faktisk en ok skytte,” fortæller Rune.

Men så kom krisen. Ungdommens distraktioner trak Rune væk fra skydningen og jagtinteressen falmede.

”Faktisk var der et par år, hvor jeg direkte sagde til min far, at han ikke skulle regne med at jeg blev jæger. Men så sket der noget sjovt. En aften var vi med min far til Jægerbanko i Frederikssund og omegns jagtforening. Jeg endte med at vinde hovedpræmien – en pumpgun. Det var jo ret inspirerende, ”fortæller Rune og smiler ved tanken om den hyggelige aften i Frederikssund.

Jagtbasen.com er skabt af 36 årige Rune Jørgensen fra Frederikssund.

Hans far var dog hurtig til at påpege, at den måtte han jo ikke have uden et jagttegn, og at han da gerne ville finansierede det, hvis Rune var interesseret. Efter lidt tøven sagde Rune ja, og da jagttegnet var i hus, så han sig ikke tilbage.

”Jeg blev inviteret på et par jagter, og så var jeg solgt. På kort tid havde jeg haglbøsse, riffel og egen jagt. Jeg blev også en ivrig og ret rutineret skydeinstruktør. Siden er det blevet til mange lykkelige timer i terrænet både i Danmark og i udlandet,” fortæller den garvede jæger.

Rollen som skydeinstruktør ledte ham til stillingen som daglig leder af skydebiografen Huntersgame i Albertslund, hvor Rune lærte, at der både skal jagtrutine og forretningsnæse til for at leve af jagt og skydning. Det inspirerer ham til at søge videreuddannelse på Copenhagen Business School (CBS), og her voksede ideen om et stort dansk jagtsite frem.

Faktisk var den første ide at skabe en slags Facebook-side for jægere, men det viste sig at blive for besværligt at lægge ud med. Samtidig notererede Rune sig, at E-Bay, DBA og Facebook markedspladserne var holdt op med at give plads til jagtvåben i en kombination af moralisme og praktiske udfordringer. Dermed var der ret få markedspladser for jagtvåben tilbage. Rune besluttede sig derfor for at arbejde sig frem i faser. Først en stor markedsplads og så på sigt en social platform for alle jægere. Han allierede sig med tre unge talentfulde programmører fra DTU, og så voksede jagtsiden fra at være en drøm til den virkelighed, der blev lanceret under messen på Brahetrolleborg 2023.

Jagtbasen.com er pt gratis for brugerne og vil gøre det muligt at vise de ting, der er til salg både med fotos og på sigt også med video. Der bliver plads til alt der berører jagt: Våben, udstyr, beklædning, ammunition, kurser, hunde og jagter. Rune blander sig ikke i mødet mellem sælger og køber, så længe det, folk sælger, er lovligt. For de købere der er interesserede kan jagtbasen.com dog hjælpe med at organisere lovligt fragt på en forsvarlig og reglementeret måde.

Stor efterspørgsel  

”Som skydeinstruktør og jæger kender jeg jo rigtig mange jægere, og jeg oplever en kæmpe efterspørgsel på det her. Der står masser af våben, som ikke bliver brugt rundt omkring, og der er masser af jægere, der leder efter lige det de drømmer om, men ikke ved hvor det står, ” fortæller Rune, der understreger, at en vigtig rolle for Jagtbasen.com er at hjælpe unge og nye jægere i gang med livet som jægere, uden at det koster en bondegård.

Indledningsvis er økonomien ikke det vigtigste for Rune Jørgensen. Han regner faktisk ikke med at tjene penge på Jagtbasen.com det første år. Derimod håber han på, at det nye site på sigt kan blive grundlaget for den store sociale jægerplatform, som han drømmer om på længere sigt.

”Det kunne være sjovt, hvis vi kunne få sitet op at køre på et par år. Hans vision går endnu videre, med planer om at udvide Jagtbasen.com til en social platform for jægere, hvor de kan dele erfaringer, knytte bånd og skabe værdifulde forbindelser. “Sitet har potentialet til ikke kun at være et samlingspunkt for danske jægere, men også til at være en innovationsplatform, hvor vi kan introducere nye ideer og værktøjer for jægerfællesskabet,” forklarer Rune. Han forestiller sig blandt andet, at man kan understøtte samspillet mellem danske jægere og schweiss-hundeførere og på andre måder skabe nye dynamikker i jagtmiljøet.

Så, uanset om du er på udkig efter det perfekte jagtudstyr, eller bare vil udforske, hvad jagtverdenen har at tilbyde, er Jagtbasen.com det ultimative sted for dig. Besøg os i dag og bliv en del af Danmarks hurtigt voksende jagt marked!

Se mere om jagtbasen.com her…

Læs også