sneppe

Vi har modtaget en hjertevarm læserhistorie fra en jæger, der har oplevet en ny betydning af sneppefald.

Steffen Peder Christensen fortæller: ‘’Forleden var jeg ude på en af mine mange daglige gåture i et grønt naturområde her i udkanten af Esbjerg. Et dejligt sted med ro for byens larm, hvor der året rundt kan opleves rådyr, harre, ræv duer, snepper og ænder. Det har været skønt med let frost og sne her på det sidste, men så skete der pludselig noget efter den hårde frost tog til. Det var en stille eftermiddag, da jeg gik langs et hegn, og ser en fugl løbe ind i noget græs. En solsort, tænkte jeg straks. Da jeg kom tættere kunne jeg se , at det var en sneppe. Jeg forsøgte at række ud efter den, men den lettede og fløj 8-10 meter og satte sig igen. Den så sløv ud, tænkte jeg, men fortsatte min tur ind i skoven.

Første livløse sneppe, anden livløse sneppe og tredje…

Til min forskrækkelse opdager jeg en død og helt frossen sneppe. Kort efter finder jeg en mere. Den levende sneppe, fra tidligere, kan jeg igen se, og jeg forsøger at række ud efter den. Den flyttede sig ikke. Jeg fik fat i den og kunne se, at den var tydeligt afkræftet. Jeg tog den i min varme lomme og drog hjemad. På vej ud af skoven falder jeg over endnu en død sneppe. Det var altså 3 døde snepper på denne tur – og én meget afkræftet. Da jeg kom hjem, besluttede jeg mig for at aflive den afkræftede sneppe, da jeg tænkte, at det ville være mest humant. Sikke en oplevelse.

Flere døde snepper dagen derpå

Dagen derpå skulle jeg igen ud med hunden, helt samme tur som dagen forinden. Der var tydelige spor efter ræv med sneppefjer hele 3 forskellige steder. Jeg letter en sneppe og finder endnu en meget afkræftet sneppe, som jeg beslutter mig for at tage med hjem i håbet om at kunne holde den i live, til den hårde frost aftager. Den bor lige nu i en papkasse med vand og varme, og nu vil jeg se, om jeg kan finde nogle orme til den – nok en svær opgave, men et forsøg værd.’’
skovsneppe
Foto: privat af Steffen Peder Christensen
Har du også en historie, som du ønsker at dele? Så skriv til info@mitjagtblad.dk