Stopfløjt – øvelse 3: frivillig sit for kastet godbid

Camilla Dindorp er en af Danmarks dygtigste og mest anerkendte jagthundeinstruktører. Hun driver til daglig Klikkerklog.dk. Mit Jagtblad har fået mulighed for at få indsigt i hendes træningsmetoder, hvor positiv indlæring skaber grobunden for et stærkt samarbejde mellem ejer og hund.

Foto og video: Mette Karin Petersen

I marts måned træner vi stopfløjtet. En uundværlig kommando for jagthunden. Denne serie er delt op i 5 øvelser, hvor vi nu er nået til øvelse 3: frivillig sit for kastet godbid. Denne serie af øvelser munder ud i, at hunden vil sætte sig på din stop-kommando. Det er nyttigt i situationer, hvor hunden fx ser en hare, som den vil sætte efter. I denne situation skal du kunne fløjte stop, hvorefter hunden vil sætte sig for haren. Det er målet.

Frivillig sit for kastet godbid

Efter øvelse 1 og øvelse 2 ved hunden nu, at det udløser belønning at sætte sig ned. I øvelse 3 gør vi fristelsen endnu større ved at kaste en godbid. Det er en god ide at sætte snor på hunden, så vi er helt sikre på, at hunden ikke får fat i godbidden – uden at have fået lov. I tilfælde af at hunden løber efter godbidden kan vi bremse den i snoren.

Kast godbidden frem foran hunden. Fortæl ikke hunden, at den skal sætte sig. Men vær tålmodig og lad den tænke selv. Blot hold fat i snoren, så vi er sikre på, at den ikke oplever succes ved bare at tage for sig. Idet hunden sætter sig, får den et ok eller værsgo til at måtte spise den. Når du er sikker på, at hunden ikke tager godbidden på eget initiativ, så kan du tage snoren af.

Det gælder om at kaste godbidden i alle retninger så vi ikke risikerer, at hunden kun kan sætte sig i en bestemt retning. Her i starten, uden snor, bør du kaste godbidden i en retning, hvor du selv kan få fat i den først – i tilfælde af at hunden kaster sig efter den. Som i alle andre øvelser er det vigtigt at lære hunden selv at tænke, hvilket kræver tålmodighed.

Måske du også er interesseret i Apportering fra A-Z?

- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Opgradering af en jagtriffel – Sauer 80

Hvis du har en riffel stående, du er glad for, men egentlig ikke får brugt, var det måske en idé at opgradere den? Det gjorde Christian med sin fuldskæftede Sauer 80 og fik en riffel, der vil komme med på jagt i mange år fremover.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner