Stopfløjt – øvelse 3: frivillig sit for kastet godbid

Camilla Dindorp er en af Danmarks dygtigste og mest anerkendte jagthundeinstruktører. Hun driver til daglig Klikkerklog.dk. Mit Jagtblad har fået mulighed for at få indsigt i hendes træningsmetoder, hvor positiv indlæring skaber grobunden for et stærkt samarbejde mellem ejer og hund.

Foto og video: Mette Karin Petersen

I marts måned træner vi stopfløjtet. En uundværlig kommando for jagthunden. Denne serie er delt op i 5 øvelser, hvor vi nu er nået til øvelse 3: frivillig sit for kastet godbid. Denne serie af øvelser munder ud i, at hunden vil sætte sig på din stop-kommando. Det er nyttigt i situationer, hvor hunden fx ser en hare, som den vil sætte efter. I denne situation skal du kunne fløjte stop, hvorefter hunden vil sætte sig for haren. Det er målet.

Frivillig sit for kastet godbid

Efter øvelse 1 og øvelse 2 ved hunden nu, at det udløser belønning at sætte sig ned. I øvelse 3 gør vi fristelsen endnu større ved at kaste en godbid. Det er en god ide at sætte snor på hunden, så vi er helt sikre på, at hunden ikke får fat i godbidden – uden at have fået lov. I tilfælde af at hunden løber efter godbidden kan vi bremse den i snoren.

Kast godbidden frem foran hunden. Fortæl ikke hunden, at den skal sætte sig. Men vær tålmodig og lad den tænke selv. Blot hold fat i snoren, så vi er sikre på, at den ikke oplever succes ved bare at tage for sig. Idet hunden sætter sig, får den et ok eller værsgo til at måtte spise den. Når du er sikker på, at hunden ikke tager godbidden på eget initiativ, så kan du tage snoren af.

Det gælder om at kaste godbidden i alle retninger så vi ikke risikerer, at hunden kun kan sætte sig i en bestemt retning. Her i starten, uden snor, bør du kaste godbidden i en retning, hvor du selv kan få fat i den først – i tilfælde af at hunden kaster sig efter den. Som i alle andre øvelser er det vigtigt at lære hunden selv at tænke, hvilket kræver tålmodighed.

Måske du også er interesseret i Apportering fra A-Z?

- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner