Camilla Dindorp er en af Danmarks dygtigste og mest anerkendte jagthundeinstruktører. Hun driver til daglig Klikkerklog.dk. Mit Jagtblad har fået mulighed for at få indsigt i hendes træningsmetoder, hvor positiv indlæring skaber grobunden for et stærkt samarbejde mellem ejer og hund.

Imarts måned træner vi stopfløjtet. En uundværlig kommando for jagthunden. Denne serie er delt op i 5 øvelser, hvor vi nu er nået til øvelse 4: frivillig sit for kastet godbid under jagt/leg. Denne serie af øvelser munder ud i, at hunden vil sætte sig på din stop-kommando. Det er nyttigt i situationer, hvor hunden fx ser en hare, som den vil sætte efter. I denne situation skal du kunne fløjte stop, hvorefter hunden vil sætte sig for haren. Det er målet.

Frivillig sit for kastet godbid under jagt/leg

Efter øvelse 1, 2 og 3 ved hunden nu, at det kan betale sig at sætte sig for belønning. Nu vil vi udfordre hunden yderligere ved at kaste belønning. Det kan være godbid, legetøj eller dummy. Dét som hunden finder spændende.

Frist hunden med legetøjet så det er spændende. Hver gang hunden sætter sig, klikker du og belønner.

Sidste øvelse i serien om stopfløjt kommer på torsdag kl. 7.00. Du kan altid finde forudgående øvelser, samt andre træninger under Jagthunden.