Store engelske bøder og fængselsdomme på vej for vegetarkost til hunde

Som jæger er det nok ikke det mest naturlige at sætte sin hund på vegetarkost, men i England truer myndighederne nu med bøder for at fylde hundeskålen med grøntsager

Det bliver ikke lettere at finde en grimasse, der kan passe for jægere og andre naturkyndige i England, efterhånden som vegetar og veganerbølgen ruller ind over landet.

Nu har den også ramt de engelske hunde. En ny dille er nemlig at fodre hunde med vegetarkost, og det er direkte usundt for mennesket bedste ven, og giver slet ikke nok energi for eksempel til en aktiv jagthund. I nogle tilfælde vil det føre til regulær underernæring hos hunden.

Men nu siger myndighederne stop. Den såkaldte Animal Welfare Act fra 2006 kræver nemlig, at dyreejere giver deres dyr en passende kost, og det er gulerødder og bønnemos ikke. Myndighederne truer derfor nu med på bøder på op til 200.000 kroner til hundeejere, der ikke giver deres hunde kød, men sætter deres firbenede ven på vegetarkost. Hundeejerne kan også risikere en fængselsdom på op til 51 uger, hvis Animal Welfare Act kommer mere i brug.

Læs også: Engelske antijagt aktivister lækkede 80.000 britiske adresser med våben.

Ikke mindst en række britiske kendisser er hoppet med på bølgen med at give deres hunde vegetarkost og fortælle om det på sociale medier. Kombineret med, at gruppen af vegetarer og veganere vokser – ikke mindst i de engelske storbyer – kan det udløse en større bevægelse imod hundeejere, der tror, at deres hund kan leve som vegetar.

Blandt de kendisser, der er hoppet med på vegetar-vognen er Formel1 køreren Lewis Hamilton, hvis bulldog Roscoe – ifølge Hamiltons Facebookside – lever på en plantebaseret diet. (Foto: Instagram).

 

Allerede sidste år var formanden for foreningen af britiske dyrlæger Daniella Dos Santos, ude og sige fra overfor tendensen.

“I Storbritannien siger loven klart, at dyreejere er forpligtede til at give deres dyr en passende kost. Hvis menneskers overbevisning forhindrer dem i at spise kød, så er det deres egen sag, men den slags er ikke noget for deres kæledyr” sagde formanden.

Læs også: Skotsk regeringsudspil lægger op til reduktion i bestanden af kronvildt

Den eneste situation hvor hun kan acceptere hunde på vegetarkost er, hvis de er under periodisk kontrol af en dyrlægeuddannet diætist.

Der findes omkring 12,5 millioner hunde i Storbritannien. Selvom der er 38 britiske jagthunderacer er langt de fleste hunde selskabsdyr.

Læs også