Store engelske bøder og fængselsdomme på vej for vegetarkost til hunde

Som jæger er det nok ikke det mest naturlige at sætte sin hund på vegetarkost, men i England truer myndighederne nu med bøder for at fylde hundeskålen med grøntsager

Det bliver ikke lettere at finde en grimasse, der kan passe for jægere og andre naturkyndige i England, efterhånden som vegetar og veganerbølgen ruller ind over landet.

Nu har den også ramt de engelske hunde. En ny dille er nemlig at fodre hunde med vegetarkost, og det er direkte usundt for mennesket bedste ven, og giver slet ikke nok energi for eksempel til en aktiv jagthund. I nogle tilfælde vil det føre til regulær underernæring hos hunden.

Men nu siger myndighederne stop. Den såkaldte Animal Welfare Act fra 2006 kræver nemlig, at dyreejere giver deres dyr en passende kost, og det er gulerødder og bønnemos ikke. Myndighederne truer derfor nu med på bøder på op til 200.000 kroner til hundeejere, der ikke giver deres hunde kød, men sætter deres firbenede ven på vegetarkost. Hundeejerne kan også risikere en fængselsdom på op til 51 uger, hvis Animal Welfare Act kommer mere i brug.

Læs også: Engelske antijagt aktivister lækkede 80.000 britiske adresser med våben.

Ikke mindst en række britiske kendisser er hoppet med på bølgen med at give deres hunde vegetarkost og fortælle om det på sociale medier. Kombineret med, at gruppen af vegetarer og veganere vokser – ikke mindst i de engelske storbyer – kan det udløse en større bevægelse imod hundeejere, der tror, at deres hund kan leve som vegetar.

Blandt de kendisser, der er hoppet med på vegetar-vognen er Formel1 køreren Lewis Hamilton, hvis bulldog Roscoe – ifølge Hamiltons Facebookside – lever på en plantebaseret diet. (Foto: Instagram).

 

Allerede sidste år var formanden for foreningen af britiske dyrlæger Daniella Dos Santos, ude og sige fra overfor tendensen.

“I Storbritannien siger loven klart, at dyreejere er forpligtede til at give deres dyr en passende kost. Hvis menneskers overbevisning forhindrer dem i at spise kød, så er det deres egen sag, men den slags er ikke noget for deres kæledyr” sagde formanden.

Læs også: Skotsk regeringsudspil lægger op til reduktion i bestanden af kronvildt

Den eneste situation hvor hun kan acceptere hunde på vegetarkost er, hvis de er under periodisk kontrol af en dyrlægeuddannet diætist.

Der findes omkring 12,5 millioner hunde i Storbritannien. Selvom der er 38 britiske jagthunderacer er langt de fleste hunde selskabsdyr.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Søg tilskud til forskning i vildt inden jul

Forskere der vil arbejde med jagt og vildtforvaltning kan søge midler ved Miljøstyrelsen – men kun indtil jul

Nyt ulvepar har etableret sig ved Skjern

Observationer og spor tyder på at enlig hunulv ved Skjern har fundet en mage. Dermed tyder det på hvalpe og en ny ulveflok i området næste år.

Fortsat uvished omkring buejagt i Sverige

Myndighederne tøver med at tage en beslutning og vil nu vente på stor undersøgelse før det kan afgøres om buejagt bliver lovligt i Sverige

Skud til løbende vildt

Et kursus i drivjagt – og, om hvordan man lærer at holde hovedet koldt.

Norske grundejere og jægere nægter at deltage i massenedskydning af rener

Myndighederne har sat planer om voldsom reducering af rensdyrstammen den kommende vinter på hold. Lokale jægere vil ikke deltage i nedskydningen 
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Lokal forankring, personlig service og masser af våben hos Jaktia Maribo

Trods helt nyt våbenrum og mere end 500 jagtvåben på lager er det vigtigste for en af landets ældste jagtforretninger – Jaktia Maribo - bedre kendt som Sport & Hobby – at forblive en hyggelig og lokalt forankret jagtforretning.

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
Lyddæmper

Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.

Luftwaffes drillinger – Et slag i luften

Denne vel nok mest usædvanlige flybevæbning nogen sinde blev, efter ordre fra det tyske Luftwaffe's chef, Hermann Göring, standard på mange tyske fly under...
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner