Svensk bjørnejagt runder 250 bjørne den første uge

Svenske bjørnejægere har været aktive i den første uge af bjørnejagten. Mere end 250 bjørne er fældet siden i mandags. I flere Län er er kvoterne opfyldt og jagten allerede forbi.

Halvdelen af årets rekordhøje tildeling af bjørne under den svenske bjørnejagt er nu fældede. I alt 264 bjørne er skudt siden bjørnejagten gik ind i mandags – den 23. august. Tallene opdateres dagligt og afskydningen kontrolleres nøje. Alle skudte bjørne skal indrapporteres med det samme og personale fra Länsstyrelserne skal inspicere alle nedlagte dyr.

Bjørn jages kun i län (amter) i det nordlige Sverige, og Jemtland er det absolut største län, når det gælder bjørnejagt. 40 procent af de tildelte dyr skal fældes i Jemtland. Der er da også allerede skudt 85 bjørne i det store område, der ligger i midtsverige. Et andet län med en stor tildeling, Gävleborg nord for Stockholm, har allerede efter fem dage indrapporteret 71 bjørne hvilket betyder, at bjørnejagten i Gävleborg län nu er slut for 2021. Også i Värmland er bjørnejagten slut for i år efter, at alle de tildelte bjørne er fældet, mens Dalerne mangler fire bjørne før jagten lukker. Mon ikke de bliver fældet i weekenden.

Læs også: Sådan jager du bjørn i vildmarken

I alt 501 bjørne skal fældes under årets bjørnejagt i Sverige, hvilket er det højeste antal nogensinde. Flere jagtkritiske foreninger har klaget over det høje antal, men ikke fået medhold fra myndighederne. Den seneste optælling estimerer antallet af bjørne i Sverige til små 3.000.

Bjørnejagt i Sverige sker med specialtrænede hunde. De opsporer og driver bjørnen indtil den enten bliver stillet og kan skydes af hundeføreren eller drives forbi de udstillede passkytter. Hundene er udstyret med GPS sendere, så hundeføreren hele tiden ved hvor hunden er i terrænet. Han kommunikerer derefter med skytterne om situationen i såten. Bjørnene er ofte – og ikke mærkeligt – aggressive i forbindelse med jagten og hvert år bliver bjørnejægere angrebet og nogle gange skadet alvorligt under jagten. Indtil videre er to jægere blevet angrebet i år. En i Jemtland og en i Helsingland. Begge har det efter omstændighederne godt.

Du kan følge den svenske bjørnejagt her:

https://rovbase.se/filter?Carnivore=2&CarnivoreDamage=&Country=2&Evaluation=1,2,3&FromDate=2021-08-21&Observation=1&Offspring=false&ToDate=2021-10-15

Læs også: Flere ulve på vej mod danske jægere

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner